Pizzához palacsintát szeretnek rendelni a magyarok

Rossz időben, hétvégén rendelünk pizzát és hamburgert a nagyvárosokban, állítólag a nők és férfiak egyenlő arányban, sőt egy friss kutatásból az is kiderül, hogy a legaktívabb a 18-45 év közötti korosztály, akik nem szeretik a magyar konyha remekeit, vagy inkább biztosra mennek és megfőzik maguknak. 

A fogyasztók rendelési kutatásait felmérni szándékozó Netpincér elemezte a hozzá beérkezett rendeléseket és ebből olyan összefüggésekre jöttek rá, mint hogy a legtöbben pizzát szeretnének házhoz kérni, míg a magyaros ételek a háttérbe szorulnak. Az olasz konyhát részesítik előn yben, ami ebben az esetben egyet jelent a pizzával, abból is a hawaii, margarita, sonka-gomba-kukorica, négysajtos és a magyaros a kedvenc. Favorizálják az amerikai konyhát is, ami pedig esetünkben hamburgert jelent, bár egy kellőképpen kihűlt és a szószokat magába szívó bucis hamburger nagyjából ugyanolyan vonzónak hat első hallásra mint egy szétfőtt tésztás mócsingos sertéspörkölt.

Mikor desszertről van szó, akkor a magyar konyha nyerő, a legtöbben palacsintát szeretnek otthon mikrózni, de sokan kérnek somlóit is a pizzájuk mellé - persze jó kérdés milyen olasz vagy amerikai étterem tart ilyeneket az étlapján, a tiramisu pedig a harmadik helyen végzett. A fiatalabb korosztály mellett a 65 év felettiek is szívesen fogadják az ételfutárokat, a nők és a férfiak pedig nagyjából egyenlő arányban rendelnek, leginkább hétvégén és mikor rossz az idő, ami egyaránt jelenthet esőt és kánikulát is. A városok nagyságából nem nehéz kitalálni, hogy a legtöbben Budapestről, Debrecenből, Pécsről rendelnek, negyedük nem a számítógépéről, hanem a mobiljáról.

netpincer statisztika
netpincer.hu
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra