Michelle Obama 100 milliós étkészletet tervezett a Fehér Házba

Alig fejeződött be a Fehér Ház Ovális irodájának, majd az 'Old Family Dining Room' elnevezésű étkezőjének az átalakítása, Michelle Obama egy újabb szemrevaló kollekcióval szabta személyre a washingtoni elnöki rezidenciát. A kiváló ízléssel megáldott first lady ezúttal a Fehér Ház új hivatalos porcelán étkészletét modernizálta, melyet aztán az amerikai Pickard China gyártott le az elnöki rezidencia részére. A curbed.com értesülései szerint a tervezési folyamat már 2011 óta tart és az elnökfeleség az egyik közeli barátjával, a tervezőként és belsőépítészként ismert Michael S.Smith-el karöltve álmodta meg a Hawaii vizeinek kékjét idéző étkészletet. A szín és név választásban semmi meglepő nincsen, hiszem az Obama család Hawaii Kailua szigetén szokta tölteni a karácsonyi szünetet.

A „Kailua kéknek” elnevezett színt a Fehér Ház tájékoztatója szerint azért választotta Obamáné, mert szerette volna megkülönböztetni a családi porcelángyűjteményt a Fehér Házban forgalomban lévő piros, zöld, sárga és kék díszítésű étkészletektől. Külön érdekesség, hogy ez a színkombináció eddig nem volt jelen az elnöki rezidencia hivatalos étkészletén. De nemcsak emiatt különleges: „ A Fehér Házban először van olyan leveses tál, ami alkalmas arra is, hogy fagylaltot szolgáljanak fel benne” – számolt be a szenzációs változásokról a hivatalos bemutatón is résztvevő apartmenttherapy.com.

A 11 darabos, 320 személyes, aranyszegéllyel megfuttatott porcelán kollekciónak meg is kérték az árát, 367 ezer dollárba (kb. 101 millió forint) fájt – csak hát ott nem az adófizetőknek, hanem annak a magánalapítványnak került ennyibe, amely a Fehér Ház költségeit állta. Az Obama család egyébként már fel is avatta a puccos étkészletet, ami az Abe Sindzó japán miniszterelnök tiszteletére rendezett vacsorán debütált a nyilvánosság előtt. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra