LÁJFHEKK

Kubrick, Jarmusch és a Coen fivérek filmjei házakban elbeszélve

2015. június 25., csütörtök 20:07

Nem kellett sokat várni a barcelonai művész, Federico Babina legújabb kollekciójára, mely igazodva az előző munkákhoz (Archist CityArchilife) szintén a művészetek és az építészet körül forog. „A rendezők olyanok, mint a mozi építészei. Történeteket építenek, melyek segítségével egy másik világba juttatják a nézőt. Mindegyikük a saját stílusán, nyelvezetén és esztétikáján keresztül kommunikál a közönséggel” – mondja a 27 darabból álló, 'Archidirector' néven futó gyűjteményről Babina, aki olyan ismert és elismert filmrendezők változatos és egyedi stílusvilágát dolgozta fel, mint Charlie Chaplin, Stanley Kubrick vagy a Coen fivérek.

A lelkes művész azt is kifejtette, hogy a filmrendezők hasonló megközelítésből építik fel alkotásaikat, mint ahogy az építészek terveznek.”Ugyanaz történik, mint az építészetben, ahol a legapróbb részlet is az építész segítségére lehet” –magyarázza a híres filmrendezők képzeletbeli házait megrajzoló illusztrátor.

Babina többek között Charlie Chaplin 1936-os Modern idők című klasszikusára, a korszakalkotó Hitchcockra, Federico Fellini Rómájára is utal a rajzokkal, de megmutatja azt is, hogy szerinte hogyan nézne a Csillagok háborúja rendezőjének, George Lucasnak vagy a 2001: Űrodüsszeia alkotójának, Stanley Kubricknak a családi háza. Az alkotások az előző kollekciókhoz hasonlóan ezúttal is megvásárolhatóak poszter formájában, egy kisméretű, azaz 8x10-es méretű képért 24.96 dollárt (kb.5636 forint) kérnek a webshopban. – hívja fel a figyelmet a lehetőségre a juxtapoz.com. Nézze meg a galériában, hogy hogyan dolgozta fel a művész többek között Kieslowski, David Lynch és Wes Anderson sajátos képi világát!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta