3D-nyomtatással egy csaptelep lehet akár hálós falú is

Az American Standard dizájnstúdió tervezőinek fejéből pattant ki az ötlett, hogy ha már szinte bármit elő lehet 3D nyomtatással állítani, miért ne használják a technológiát sose látott, különleges formájú és felépítésű csaptelepek előállítására? A DXV névre hallgató kollekció darabjai elegánsak és szinte vonzzák a tekintetet – utóbbi egyébként ritkán mondható el csaptelepekről –, de ami igazán különleges bennük, az az, hogy szakítottak is a csőszerű kialakítással - számolt be a kollekcióról a MyModernMet.

Az eljárás sem mindennapi: egy lézersugár, hő és nyomás segítségével formázzák meg a fémet. Egy csaptelep több ilyen rétegből áll és átlagosan egy nap, azaz 24 óra kell ahhoz, hogy elkészüljön – ebben pedig még benne sincs a kézi csiszolás és a polírozás.

dvx2
American Standard

Bár még nem kaphatóak, a cég szerint egy éven belül elkezdik az árusítást - és bár 3D nyomtatással készültek, a bonyoldalmas és hosszadalmas eljárás miatt  főleg exkluzív showroomokban és a bejáratott kereskedőiknél lesz kapható, nyilván ide illő árakon.. Ön mit gondol? Már izgul, hogy mikor veheti meg, mert annyira megtetszett? Akkor nyomjon a MENŐ gombra! Ha viszont nem igazán érti a felhajtást, akkor a CIKI-re bökjön! Ha még nem tud dönteni vagy csak simán kíváncsi a többi fotóra, kattintson ide vagy a fenti képre!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2355) (2090) Ciki!
Mustra