LÁJFHEKK

5 bútor, amivel helyet takaríthat meg

2015. június 16., kedd 09:22

Hazánkban a legtöbb lakás alapvetően igencsak kicsi, így akiknek ilyen jutott, örömmel fogadnak minden olyan megoldást, amivel helyet lehet spórolni. Persze a legjobb helyspórolás a rend, de azt fenntartani fárasztó, meg nem is akkora buli, mint egy többfunkciós bútor. Ha viszont új és desiger bútorhoz jut, akkor higgye el, még a rendet is sokkal jobban hajlandó lesz megőrizni!

Ha tehát ön is szeretne olyan darabokat beszerezni, amiket sokféleképpen és helytakarékosan tud használni, akkor most örülni fog: összeszedtünk néhány lehetőséget. Ezek a bútorok rendelhetőek is, határt csak az szab a vásárlásnak, milyen mélyen tud értük a zsebébe nyúlni.

Szobabútor étkezővel

Ha ön szeretné az étkezéseket a konyhából a nappaliba vinni, alapvető gond lehet, hogy nem tudja hova tenni az étkezőasztalt és a székeket, amikor éppen nem használja. Mivel a kanapén ülve, tálcáról evés nem megoldás ebben az esetben, válasszon inkább egy olyan trükkös bútort, mint Orla Reynolds könyvespolc – étkezőgarnitúra kombinációja. Sajnos a tervező a bútort rendelhetővé tette ugyan, de az árat nem kötötte a nagyközönség orrára.

Helytakarékos ebédlő

Ha egy fokkal több helye van, vagy csak nem szeretné minden étkezés után belegózni a könyvespolcba a teljes ebédlőt, akkor egy ilyen asztal és fotel megoldás is ideális lehet. Az orosz bútor nem csak praktikus, de elegáns is, ráadásul az asztal és a székek összesen körülbelül 69000 forintért rendelhetőek meg.

Kép: antarescompany.ru
Kép: antarescompany.ru

Íróasztal egyszerűen

Biztosan ön is találkozott már hasonló megoldásokkal, hiszen az IKEA bútorainak egy része is alkalmas arra - egy kis módosítással -, hogy lehajtható íróasztal legyen. De ha nem szeretne a barkácsolással szöszölni, vagy jobban értékelne egy eleve is erre a célra kialakított, helytakarékos megoldást, akkor irány az amazon.com, ahonnan durván 43000 forintért beszerezheti.

Étkező-biliárdasztal

Ok, helytakarékos megoldásokat keresve tény, hogy jellemzően nem az szokott lenni a legégetőbb probléma, hogy hova tehetnénk a biliárdasztalt. De biztosan minden vendégnek leesne az álla, ha az étkezés végén meginvitálná őket egy kis billiárdra, és ehhez csak az asztalt kellene átalakítania. Persze az ilyen extrém bútorok extrém árakon is kelnek el (jelen esetben az Amazonon), méghozzá átszámítva körülbelül 2250000 forintért.

Kép: amazon.com
Kép: amazon.com

Hangszórós-munkapultos dizájnpolc

Az hagyján, hogy kihajtható belőle egy kis asztallap, így munkapultnak is alkalmas, de ráadásul ez a polc maga egy nagy hangszóró, amihez a dokkoló a közepén található, így a mobilról zenét is játszik. Ráadásul még jól is néz ki, igaz, mindezt 217000 forintért teszi.

Kép: ruphus.net
Kép: ruphus.net
Fotó: Heath Korvola
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta