LÁJFHEKK

A kápolna, ami néha nem látszik

2015. június 15., hétfő 10:35

A Gijs Van Vaerenbergh egy belga építészduó, az egyik látványos projektjük pedig a "Reading Between the Lines" (Sorok között olvasni) nevet kapta. Ez a Brüsszeltől keletre található Borgloonban épített kápolnájukat takarja, amelynek az a különlegessége, hogy nézőponttól függően mindig mást mutat magából, és van olyan látószög, amelynél – bár 100 rétegnyi acéllemezből áll és 30 tonna a súlya –, szinte alig látszik – olvasható a Dose oldalán.

Attól függően, hogy hol állunk, láthatjuk az épületet teljes valójában, de akad olyan helyzet is, ahonnan mintha csak a teteje lebegne a levegőben. Egész évben látogatók tízezrei próbálják megfejteni a titkot, azaz olvasni a sorok között, de az igazság csak annyi, hogy a tervezők azt szerették volna megjeleníteni, hogy épületük a hithez hasonlóan mindig jelen van – akkor is, ha a szem számára csak éppen egy részlete látható.

clk
Fotó: Gijs Van Vaerenbergh

A kápolnát egyébként akár egy hétvége alatt is meglátogathatja: Brüsszelbe a repülőjegy oda-vissza 10-15 ezer forint, onnan pedig már csak egy órányi útra van. Ha menne, itt találtunk önnek egy hasznos térképet, arra azonban felhívják a figyelmet, hogy az épület mezőgazdasági területen van és legyen kedves ne zavarja a munkásokat. Még több képért kattintson ide vagy a fenti képünkre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta