LÁJFHEKK

Év végén kidobhatja a kézipoggyászát

2015. június 10., szerda 13:52 |

Ha utazott már repülővel, akkor biztos ismerős az a jelenség, amikor felszállás után mindenki tömködi be a kézipoggyászát az ülések feletti helyre. Valamilyen érthetetlen okból idegesíti az embereket az, ha helyhiány miatt egy méteres körzetükön kívülre kell pakolniuk a táskájukat, a legrosszabbul azonban mégsem ők járnak, hanem azok, akiknek be sem fér a csomagjuk a tárolóba és az ülés alá kell tenniük. Emiatt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (International Air Transport Association, IATA) egy friss ajánlásában csökkentené a kézipoggyászok megengedett méreteit – olvasható a Mashable oldalán.

Számos táskabolt külön jelzéssel árul "repülőgép-kompatibilis" termékeket, és ha ön is beszerzett egy ilyet, akkor lehet, hogy nemsokára egy újra lesz süksége. Az új szabvány 54,61 x 34,29 x 19,05 centiméter lenne – ez 1,2 x 1,2 x 3,81 centiméterrel lenne kisebb a mostaninál. A számítások szerint ezzel a 120 vagy több üléssel rendelkező gépeken minden csomag beférne a fenti tárolóba.

Egyébként valóban vicces jelenség az, amikor valaki azon aggódik, hogy vajon befér-e a retikülje a kalitkába, mögötte pedig valaki egy komplett sífelszerelést szeretne felvinni díjmentesen a fedélzetre, mint kézipoggyász. „Azt szerettük volna, hogy a sorban álló 120. embernek se kelljen azon izgulnia becsekkolás után, hogy vajon felfér-e a csomagja a tárolóba" – mondta Perry Flint, az IATA szóvivője a Washington Postnak, majd hozzátette, hogy ezek nem kőbe vésett szabályok és minden légitársaság szabadon dönthet a saját mérethatárát illetően.

Az IATA azt is elmondta, hogy számos nagyobb társaság (például az Emirates vagy a Lufthansa) már jelezte is az érdeklődését. Az új szabványméretű kézipoggyászok várhatóan év végén kerülnek a boltokba.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta