LÁJFHEKK

Saját zászlót kapott a Föld

2015. május 30., szombat 10:53

A svéd Oskar Pernefeldt, saját zászlót tervezett a Földnek. A célja az, hogy a világ körül és azon kívül is egységes megjelenést kaphasson a bolygónk. A projektje fontosnak tartja azt is, hogy emlékeztesse az embereket, hogy a Föld olyan közös értékünk, aminek védelme is közös cél, határok nélkül. 

A Föld zászlajának megjelenése letisztult, ám mégis több jelentéssel bír. A kék zászló közepén található fehér virág hét körből áll össze, amik összekapcsolódnak. Pernefeldt azért választotta a virágot, mert az szimbolizálja az életet a Földön, a hét összekacsolódó karika pedig arra utal, hogy a bolygónkon minden összefügg mindennel. A kék háttér a vízre és az óceánokra utal, amik a Föld nagyobb részét borítják, és az élet bölcsői voltak annak idején. Összességében pedig a virág a bolygónk szimbóluma, a kék pedig a világűré. Ugye, hogy a Jupiternek vagy a Marsnak nincs ilyen menő zászlaja?! Pernefeldt a zászlót nem csak az Űrben tudja elképzelni, hanem minden olyan helyen, ahol a Föld bolygót kell képviselni. 

Construction of The International Flag of Planet Earth from Beckmans College of Design on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta