LÁJFHEKK

Ezeket kellene megszoknia egy brit háztartásban

2015. május 24., vasárnap 14:57

Nemrég megmutattuk, milyen lenne az élete máshol, de nemcsak az eltérő fizetéshez és egészségügyi állapotokhoz kéne hozzászoknia, ha külföldre költözne. A briteknél például már az otthona is tartogat meglepetéseket – ezekről pedig videó készült, amelyre a HuffPoston bukkantunk.

Az Anglophenia Youtube-csatorna 28. epizódjában új műsorvezetőt kapott Kate Arnell személyében, a téma pedig nem más, mint az, hogy miben különböznek a szigetország lakásai egy amerikaitól (vagy magyartól).

Felejtse el a langyos vizet

A legtöbb brit háztartásban a konyhában található a mosógép is, amelynek több oka is van: egyrészt a szabályozások miatt a fürdőszobában csak korlátozott számú konnektor található, másfelől így egyszerre moshat és főzhet – ha szeretne. Ha pedig lejár a program, egyetlen kapcsoló segítségével a szárítás is elintézhető. A fürdő és a vécé a legtöbbször két külön helyiség - előbbiben értelemszerűen a kád van, utóbbit pedig loo néven emlegetik). A britek elégé rápörögtek a víz és áram találkozásából adódó balesetveszélyekre: a fürdőben villanykapcsoló helyett egy zsinór meghúzásával lehet fényt csinálni, és csatlakozó is csak a kádtól minél messzebb, a tükörnél található lámpán van – legalább borotválkozni nem a konyhában kell.

A mosdóban érheti a következő sokk, amikor meglátja, hogy külön csapja van a hideg és a meleg víznek: így esélye sincs arra mondjuk, hogy langyos vízben mosson kezet kis- vagy nagydolog után. Ezt azzal magyarázza a videóban látható hölgy, hogy régen a forró víz minősége sokkal gyengébb volt és nem akarták összeengedni a friss, tiszta hideg vízzel. Ha talál végre konnektort a lakásban, ne örüljön meg: teljesen más a csatlakozója, mint nálunk vagy éppen Amerikában. Viszont mindegyiken van kapcsoló, így ha a britek elmennek nyaralni, nem kell minden egyes elektronikai eszközt kihúzniuk, csak egyenként lekapcsolgatják őket.

Légkondit ne is keressen az otthonokban: egyszerűen nincs rá szükségük, hiszen sosem melegszik fel annyira a lakás, hogy hűteni kelljen. Ha igen, akkor csak kinyitják az ablakot.

Ön mit gondol ezekről?

 • 182
  Wow, mennyivel királyabb ott minden!
 • 1269
  Egy részük logikus, viszont a langyos vízről nem mondok le!
 • 1771
  Biztos, hogy ez minden brit háztartásra igaz?
 • 435
  Az Egyesült Királyságban élek és ez hülyeség.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta