Ezeket kellene megszoknia egy brit háztartásban

Nemrég megmutattuk, milyen lenne az élete máshol, de nemcsak az eltérő fizetéshez és egészségügyi állapotokhoz kéne hozzászoknia, ha külföldre költözne. A briteknél például már az otthona is tartogat meglepetéseket – ezekről pedig videó készült, amelyre a HuffPoston bukkantunk.

Az Anglophenia Youtube-csatorna 28. epizódjában új műsorvezetőt kapott Kate Arnell személyében, a téma pedig nem más, mint az, hogy miben különböznek a szigetország lakásai egy amerikaitól (vagy magyartól).

Felejtse el a langyos vizet

A legtöbb brit háztartásban a konyhában található a mosógép is, amelynek több oka is van: egyrészt a szabályozások miatt a fürdőszobában csak korlátozott számú konnektor található, másfelől így egyszerre moshat és főzhet – ha szeretne. Ha pedig lejár a program, egyetlen kapcsoló segítségével a szárítás is elintézhető. A fürdő és a vécé a legtöbbször két külön helyiség - előbbiben értelemszerűen a kád van, utóbbit pedig loo néven emlegetik). A britek elégé rápörögtek a víz és áram találkozásából adódó balesetveszélyekre: a fürdőben villanykapcsoló helyett egy zsinór meghúzásával lehet fényt csinálni, és csatlakozó is csak a kádtól minél messzebb, a tükörnél található lámpán van – legalább borotválkozni nem a konyhában kell.

A mosdóban érheti a következő sokk, amikor meglátja, hogy külön csapja van a hideg és a meleg víznek: így esélye sincs arra mondjuk, hogy langyos vízben mosson kezet kis- vagy nagydolog után. Ezt azzal magyarázza a videóban látható hölgy, hogy régen a forró víz minősége sokkal gyengébb volt és nem akarták összeengedni a friss, tiszta hideg vízzel. Ha talál végre konnektort a lakásban, ne örüljön meg: teljesen más a csatlakozója, mint nálunk vagy éppen Amerikában. Viszont mindegyiken van kapcsoló, így ha a britek elmennek nyaralni, nem kell minden egyes elektronikai eszközt kihúzniuk, csak egyenként lekapcsolgatják őket.

Légkondit ne is keressen az otthonokban: egyszerűen nincs rá szükségük, hiszen sosem melegszik fel annyira a lakás, hogy hűteni kelljen. Ha igen, akkor csak kinyitják az ablakot.

Ön mit gondol ezekről?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek