LÁJFHEKK

Vörös a hálóban: pihentető, érzéki - és esetleg túl sok

2015. május 24., vasárnap 19:09

A hálószoba színeinek meghatározása nem is olyan egyszerű: ha valamit eltúloz vagy rossz helyen használ, az hatással lehet a pihenésére, így pedig a mindennapjaira is. Ráadásul az egyik leginkább ide illő(nek gondolt) árnyalat, vagyis a piros valójában egyben a legkevésbé a hálóba való szín is. Ha mégis szeretne vöröset a hálóba, alaposan végig kell gondolja a lehetőségeket.

Vörös a falakon

Mivel a piros szín és árnyalatai élénkítő hatással bírnak, fokozzák a keringést, és persze a szenvedély színei is, így mindenképp megadja az alaphangulatot a szexhez. A buja vörös falak szebbé teszik ugyan az összebújást, de stimuláló hatásuk már nem jön túl jól, ha utána aludnának is egy jót. Ennek élettani hatásain kívül a szín sötét tónusa az oka: ha ugyanis a szoba nem elég nagy, akkor a sötét falak optikailag nyomasztóan szűkítik a teret.

„Ha valaki mindenképpen ragaszkodik a piros szín hálószoba falon való megjelenítéséhez, akkor érdemes ezt úgy megtennie, hogy csak az egyik (monjuk az ágy fejvége mögötti) falat festi vagy tapétázza ilyen színűre. A fejvég mögötti fal mellett szól, hogy így az ágyban fekve már nincs a látótérben, azaz nem fejti ki az élénkítő hatását a szín, ha viszont máshoz támad kedvük az ágyban fekvőknek, akkor már kellően érzékelhetik ennek az erős színnek az energizáló erejét” – tanácsolja Sághy Zoltán lakberendező.

Kiegészítőkön, textileken

Ha a vörös falakat egy kissé soknak érzi, akkor inkább a kiegészítőkkel, bútorokkal, vagy a textilekkel kísérletezzen. Itt ugyanis szélesebb a skála, több árnyalattal is dolgozhat, és a hatás is visszafogottabb, már ami a vérkeringés fokozását illeti. A szexuális vágy azonban így is remekül stimulálható.

„Piros bútorokkal a bútorpiac nincs elárasztva, és mivel a hálószobában alkalmazható bútorok köre elég limitált, ez nem egy könnyen járható út. De meg lehet próbálni például egy régi komódot átfestve becsempészni a színt a helyiségbe. Ezeknek a bútoroknak önmagukban is kifejezetten jól állnak az élénk színek, de ha így kerül be a piros a hálóba, azt nem lesz túl tolakodó sem. Jó megoldás lehet az is, hogy vásárol egy pirosra kárpitozott olvasófotelt és azt állítja oda a háló valamelyik sarkába. 

A hálóban talán kiegészítőként a legszerencsésebb a piros megjelenítése, mert ez a markáns szín gyorsan megunható és így szabadulhatunk meg tőle a legegyszerűbben. Darabszőnyegként nem nagyon rakható olyan pozícióba, ahol jól érvényesül, faltól-falig szőnyegként viszont nagyon dekoratív lehet és erős hatást is kifejt" - tanácsolja a lakberendező.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta