Többé nem rémálom a költözés miatti pakolás

Aki költözött már életében legalább egyszer, az tudja, hogy a pakolás nemcsak véget nem érő folyamat, de olyan, mint a mosás: kevesebb dolog kerül elő a dobozokból, mint amennyit bepakoltunk. Valószínűleg ez ihlette az Argo koncepcióját is, amelyet a Forddal közösen diákok dolgoztak ki és amely beszkenneli a dobozokba tett tárgyakat, hogy aztán könnyebben megtalálhassuk őket – olvasható a FastCompany-n.

Az Argo úgy néz ki, mint egy kézi szkenner, amilyennel például a hipermarketek önkiszolgáló kasszáinál is találkozhat. A doboz sarkára kell rögzíteni, a szerkezet pedig folyamatosan figyeli, hogy mit pakolunk be – később így másodpercek alatt megtudhatjuk, hogy vajon melyik doboz aljára sikerült rejteni a fogkefénket.

A dobozokat persze fel is címkézhetjük aszerint, hogy hova szánjuk őket: külön box juthat tehát mondjuk a fürdőbe és a nappaliba szánt cuccoknak, de ez persze az Argo nélkül is bevett megoldás rutinosabb költözők közt. Az Argo jelenleg még csak ötlet fázisban van, de a Ford egyik szóvivője szerint a projekt tanulságai befolyásolhatják a cég jövőbeni termékeit és befektetéseit. Ha kevésbé vizuális alkat, vagy csak megnézné, hogyan is mutat ez a "valóságban", a videó segítségével megteheti!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek