LÁJFHEKK

Megtalálta álmai lakását? Húzza jobbra!

2015. május 23., szombat 11:51

A Tinder egyre népszerűbb – annyira, hogy már magyar változata is van. Nem véletlen tehát, hogy a társkereső app koncepciója annyira kelendő, hogy most már nem csak társat, hanem álmaink lakását is megtalálhatjuk vele.

Mint a társkeresésnél, a lakás kiválasztásánál is fontos szempont, hogy milyen paraméterekkel bír és milyen fotók készültek az "alanyról" – persze a valóságban mindkettő tartogathat némi meglepetést. Valószínűleg hasonló járt a Knocker (ha magyarra akarjuk fordítani, akkor kopogtató, házaló) feltalálóinak fejében is, amikor megalkották az alkalmazást, amelynek segítségével az Egyesült Királyságban lévő ingatlanok között tallózhatnak az érdeklődök. Az alkalmazást próbáltuk magyarországi Apple ID-val letölteni, nem találtuk meg, így valószínűleg – azért érthető módon – itthon nem elérhető.

CDNErQLUkAEUHJR
Fotó: Twitter / @Knockerapp

Az app figyeli azt is, hogy merre jár a telefon tulajdonosa, így ha szimpatikus önnek egy környék (a Tinderhez hasonlóan) beállíthatja, hogy csak a közelben lévő ingatlanokat dobja fel, így könnyedén válogathat köztük – persze csak ha megtalálhatóak a Zooplán, ami az adatbázist adja. Az adott lakást vagy házat elmentheti későbbre, vagy akár elküldheti emailben bárkinek.

Az alkalmazást két manchesteri vállalkozó, Jon Grant és Sam Easterby-Smith alkotta meg, akiknek egész szép múltjuk van digitális területen. Állításuk szerint nem tervezik az adatbázis-bővítést más oldalak (például a Rightmove) segítségével. Az ingatlankereső oldal egyébként azt állítja, az elmúlt egy évben megduplázódott a mobiltelefonos keresések száma. Grant szerint azért is jó a Knocker, mert sokszor látunk "Eladó" feliratot lakásokon, viszont azt már nem tudjuk, hogy mennyibe kerül – ennek mostantól vége. Kíváncsiak vagyunk, a magyar verzió mikor lát napvilágot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta