Na, ilyen lett a milánói expóra tervezett sámándob

Szép vagy ronda a magyar pavilon?

Már akkor botrányoktól volt hangos a sajtó, amikor még meg sem épült a magyar pavilon a május elsejétől október 31-ig látogatható Milánói Világkiállításra: a tervezők kiléptek a projektből, nem adják hozzá a nevüket , a kifizetések pedig akadoznak. Csakhogy mindennek ellenére a pavilon elkészült, és május elseje óta ott áll, ahol állnia kell. Az Életkert pavilon nehezen értelmezhető alkotás, nem csodálom, hogy nem vállalják be a tervezők. A hivatalos kommunikáció szerint a pavilonban megjelennek az egészséges hagyományok, mely Magyarország minőségi élelmiszereit népszerűsíti.

Ugyanakkor, mivel mi maga vagyunk a víz országa, mondhatni édesvízi nagyhatalom vagyunk, ezért a gyógyvizeket is promózzuk egy kicsit. És önök azt tudták, hogy „Magyarország számára kiemelt fontosságú az agrárkutatás, a biológiai örökség megóvása és továbbadása a tudományos módszerek és innovatív technológia felhasználásával"? Pedig hát ez áll a hivatalos honlapon.

Plusz harcolunk egy kicsit ezzel a pavilonnal a GMO termékek ellen, és még sikerül bemutatni az olasz-magyar történelmi kapcsolatrendszert, amiről nekem csak a szocializmus alatti tarvisiói piaclátogatások, és a magyar lányok nagy arányú olaszországi munkavállalása van meg, de nyilván itt (is) sokkal többről van szó. Mi arra kérjük, döntse el, hogy szép vagy nem igazán sikerült a magyar pavilon! Nézze végig a fotókat, és szavazzon! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra