A könyvjelzők már rég nem unalmas kis papírcsíkok

Míg a világ másik végén már lámpabúrának álcázott könyvjelzőt is vehetnek az excentrikusabb könyvmolyok, addig hazánkban még divatban vannak a hagyományosabb formák, amiket a könyvbe kell helyezni. Persze azért ezek is változtak a korral, a sima kis keménypapír csíkokat felváltották már az újszerű anyagok és formák. Napjainkban már olyan strapabíróbb, de könnyű anyagból is készítenek könyvjelzőket, mint például a puha szilikon, a rozsdamentes acél, vagy a műanyag, és persze a formákban is akad némi újítás. A boredpanda.com össze is válogatott pár egész elrugaszkodott darabot.

Az aktuális könyvjelzőtrendeket (igen, mindennek van manapság, miért pont ennek ne lenne?) nagyban befolyásolja a 2004-ben alapított márka, a Peleg Design, akik jól ismertek humoros, de hasznos kiegészítőikről a szakmában. Kollekciójukból az egyik nagy kedvencünk az a 11 x 4,5 x 2 cm-es olvasólámpa formájú könyvjelző, amiért 2145 forintot kérnek az amazon.com oldalán, de ugyancsak ennyit kell fizetnünk egy kecses formájú vízilovas darabért is. A szezonális termékeknél valamivel olcsóbb a márka évek óta divatban tartott, cipzárt formázó könyvjelzője, ami már 749 forintért rendelhető az eBay.com-ról piros, kék és zöld színekben is.

Az Óz a csodák csodája című meseregény híres jelenete ihlette az Etsy.com-on áruló kijevi székhelyű eladót, MyBookmarkot, aki nemcsak gyerekeknek, de tanároknak és szülőknek is ajánlja a könyvből kilógó piros cipős lábfejet. A kreatív készítő egy három darabos szettért, 19.305 forintot kér, de valamivel olcsóbban már talál tűzoltócsizmás vagy éppen jégkorcsolyás lábú könyvjelzőt is az oldalán. Hasonlóképpen figyelemfelkeltő a 25togo.com olvasás segítő könyvjelzője, egy ilyen három darabos neonszínekben pompázó szettért 50 dollárt (kb. 13.410 forintot) kérnek a dizájnerek.

A könyvklubban garantáltan mindenki sárga lesz az irigységtől, ha egy „Be Right Back” (Rögtön jövök) feliratos könyvjelzőt villant a felolvasáson. Ilyen és ehhez hasonló vicces üzenetekkel ellátott darabokra az amazon.com-on érdemes vadászni ahol 3749 forintot kérnek a hatásvadász darabért. A horror rajongóira is gondolnak az élelmes készítők,Kouichi Okamoto vércsíkra emlékeztető piros szilikon könyvjelzőjét 15 euróért (kb.4589 forint) árulja, aki pedig még ennél is félelmetesebbre vágyik, az az Etsy.com-on talál magának ijesztő zombiujjakat 3575 forintért.

A retro stílus kedvelőinek készít kazettás könyvjelzőt a Connect Design, akik mindössze 6 dollárt (kb.1610 forint) kérnek egy három darabos szettért. Hasonlóképpen divatosak a fűszálakra és egyéb növényekre emlékeztető, valamint a régi, vintage hatást keltő fém és horgolt darabok is. Nézze meg a galériában a legmenőbb formákat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek