A koszos mosdó az étterem halála

3000 éttermi vendéget kérdezett meg a Tork higiéniai termékek gyártója, a német SCA cég, hogy mi a fontos szempontja az étteremválasztásnak és mit figyelnek meg a látogatásuk során. 

Mint kiderült, az ételek minősége mellett 10-ből 9 vendég számára nagyon fontos az is, hogy milyen az étterem mosdója, 61 százalékuk örül, ha látja, hogy hogyan készül az étel, 67 százalékuknak pedig az is fontos, hogy meg tudja ítélni, milyen állapotban van a konyha. 

A vizsgálat során olyan szemüvegeket is alkalmaztak, melyek viselőjük szemmozgását érzékelve kimutatták, hová néz, azaz mire figyel oda leginkább a vendég. A feladat 10 ember számára a következő volt: igyanak egy italt a bárban egy nyitott konyha előtt, mossák meg a kezüket a vacsora előtt, majd vacsorázzanak meg az éttermi asztalnál. A vizsgálat során a kapott adatokat hőtérképpé alakították át, hogy látszódjon, mikor mire fókuszáltak a vizsgálat alanyai.

Erre fókuszál mosdóhasználat közben
Erre fókuszál mosdóhasználat közben

Persze nem csak a wc-k tisztasága érdekli az éttermi fogyasztókat, hanem:

- a belsőépítészeti kialakítás és a teríték, annyira, hogy 10-ből nyolcan úgy vélik, az éttermeknek jobban oda kellene figyelniük a teríték minőségére. A vendégek megnézik a mennyezetet és a virágokat egyaránt, a bútorok dizájnjáról nem is beszélve.

-Az ételek és italok előkészítése is nagyon érdekli a látogatókat (61 százalék jelezte ezt)

- A vécépapír, papírtörülközö és szappan jó, ha csúcsminőségű

- Szeretik ha a pincér figyelmes (73 százalék értékelte ezt fontosnak)

- Ha pedig vidám a személyzet, akkor több borravalót adnak (45 százalék)

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra