Dubaj odavolt a magyar bumerángpadért

Szőnyi Anna a MOME építész szakán szerzett diplomát és jelenleg Dubajban dolgozik. A nevéhez fűződik a Boomerang nevű pad megalkotása is, amellyel elnyerte a Dubai Design District (D3) és a Dubaji Kulturális és Művészeti Minisztérium közös pályázatának Urban Design Initiative kategóriáját – tudtuk meg a Magyart blogról. De vajon hogyan lehet újat mutatni egy paddal? Mutatjuk.

A Boomerang honlapja szerint az alapötletet az adta, hogy maguk a városok is egyfolytában változnak. Éppen ezért egy formálható és átalakítható padot szerettek volna, ami ezt tükrözi, miközben bármikor kényelmesen pihenhetnek rajta a városlakók. Maga a váz acélból készült, az elforgatható, bumerángra hajazó 73 darab elem pedig fából. Mivel utóbbiak közül mindegyik egyedileg mozgatható, így bármilyen formát előállíthatunk a segítségükkel. Azzal, hogy Szőnyi 128 pályázó közül győztesen került ki a versenyből, az álma egyben meg is valósulhatott: a fődíj ugyanis az volt, hogy finanszírozzák a nyertes pályamű kivitelezését.

DYNAFANNING SYSTEMS - BUMERANG BENCH AT DDD from ANNA SZONYI on Vimeo.

A Magyart blog utánaérdeklődött, vajon itthon is találkozhatunk-e majd a Boomeranggal, de konkrét válasz nem érkezett, pedig elég menő lenne ilyeneken pihenni a Széll Kálmánná felújított Moszkva téren. A fenti videót Szőnyi osztotta meg, itt talán egyértelműbben látszik az, hogy miként működik az ülőalkalmatosság a valóságban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra