Origamira hasonlít a jövő villanykörtéje

„Ahol a stílus és a tudomány találkozik” – többek között így jellemzi magát honlapján a torontói székhelyű Nanoleaf, nem teljesen indokolatlanul: a kreatív csapat újragondolt villanykörte formáit első ránézésre dizájnos karácsonyfaégőknek is hihettük volna. Pedig izzóik nemcsak a dekoratív formák miatt érdekesek, hanem az energiahatékonyság és a környezettudatosság miatt is – nem véletlen, hogy épp abban a hónapban dobták piacra a Nanoleaf Gem led izzót, amikor a Föld napját (április 22.) ünnepeltük. A torontói egyetemem tanult tervezők célja az volt, hogy olyan fényforrást alakítsanak ki, ami a lehető legkevesebb energiát igényli. Hát, sikerült is: ez az üvegből készült izzójuk egy 60 wattos hagyományos égő intenzitásával világít, ugyanakkor 8 wattot fogyaszt, viszont akár 23 év is lehet az élettartama. Így már nem is tűnik olyan soknak az a 24,99 dollár (kb. 6700 forint), amit elkérnek érte, ugye?

Nanoleaf Gem lamp off hiRes 54d712dd-6361-44cb-8ad6-f75f6a6cdcc0
nanoleaf.me

Csakúgy, mint a Nanoleaf Gem, a hasonlóan avantgárd formát viselő is mérsékelt energiafogyasztó: miközben 10 wattot vesz fel, úgy világít, mint egy 75 wattos izzó – ráadásul a szabadalmaztatott Nanoleaf technológiának köszönhetően külön fali kapcsolóra sincs szükség a fényerő-szabályozáshoz, írja a designmilk.com.

Nanoleaf bloom2-600x355
nanoleaf.me

Nem véletlen tehát, hogy a Nanoleaf Bloommal bezsebeltek egy Red Dot-díjat is a közelmúltban, és sikeresen összekalapozták az induláshoz szükséges pénzt is a Kickstarteren. A márka weboldalán még arra is talál inspirációkat, hogy hogyan tegye még egyedibbé absztrakt formájú körtéjét, ugyanis az izzókra akár rajzolhatunk is, ha ahhoz támad kedvünk. Nézze meg a pár perces kisfilmben, hogy milyen nyomtatási és hajtogatási technikával készülnek a jövő matt fehér, piros és fekete színű villanykörtéi – és szavazzon! Menő a három, magát okostojásnak nevező tervező ötlete vagy inkább cikinek találja és marad a hagyományos égőknél?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1081) (885) Ciki!
Mustra