LÁJFHEKK

Origamira hasonlít a jövő villanykörtéje

2015. május 3., vasárnap 17:00

„Ahol a stílus és a tudomány találkozik” – többek között így jellemzi magát honlapján a torontói székhelyű Nanoleaf, nem teljesen indokolatlanul: a kreatív csapat újragondolt villanykörte formáit első ránézésre dizájnos karácsonyfaégőknek is hihettük volna. Pedig izzóik nemcsak a dekoratív formák miatt érdekesek, hanem az energiahatékonyság és a környezettudatosság miatt is – nem véletlen, hogy épp abban a hónapban dobták piacra a Nanoleaf Gem led izzót, amikor a Föld napját (április 22.) ünnepeltük. A torontói egyetemem tanult tervezők célja az volt, hogy olyan fényforrást alakítsanak ki, ami a lehető legkevesebb energiát igényli. Hát, sikerült is: ez az üvegből készült izzójuk egy 60 wattos hagyományos égő intenzitásával világít, ugyanakkor 8 wattot fogyaszt, viszont akár 23 év is lehet az élettartama. Így már nem is tűnik olyan soknak az a 24,99 dollár (kb. 6700 forint), amit elkérnek érte, ugye?

Nanoleaf Gem lamp off hiRes 54d712dd-6361-44cb-8ad6-f75f6a6cdcc0
Fotó: nanoleaf.me

Csakúgy, mint a Nanoleaf Gem, a hasonlóan avantgárd formát viselő is mérsékelt energiafogyasztó: miközben 10 wattot vesz fel, úgy világít, mint egy 75 wattos izzó – ráadásul a szabadalmaztatott Nanoleaf technológiának köszönhetően külön fali kapcsolóra sincs szükség a fényerő-szabályozáshoz, írja a designmilk.com.

Nanoleaf bloom2-600x355
Fotó: nanoleaf.me

Nem véletlen tehát, hogy a Nanoleaf Bloommal bezsebeltek egy Red Dot-díjat is a közelmúltban, és sikeresen összekalapozták az induláshoz szükséges pénzt is a Kickstarteren. A márka weboldalán még arra is talál inspirációkat, hogy hogyan tegye még egyedibbé absztrakt formájú körtéjét, ugyanis az izzókra akár rajzolhatunk is, ha ahhoz támad kedvünk. Nézze meg a pár perces kisfilmben, hogy milyen nyomtatási és hajtogatási technikával készülnek a jövő matt fehér, piros és fekete színű villanykörtéi – és szavazzon! Menő a három, magát okostojásnak nevező tervező ötlete vagy inkább cikinek találja és marad a hagyományos égőknél?

511 szavazat 550 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta