LÁJFHEKK

Menekülteket is fogad ez a dizájnhotel

2015. május 3., vasárnap 11:22

A bécsi Magdas Hotel elég újkeletűen értelmezi a vendégszeretet fogalmát: az osztrák szálloda célja az volt, hogy a turisták fogadása mellett szálláshelyet biztosítson azoknak, akik arra kényszerültek, hogy elhagyják szülőhazájukat. Az ötletért egyébként a Magdas, a Caritas Austria leányvállalta, a kivitelezésért pedig az AllesWirdGut Architects felelt - írja a Design Milk.

A Bécsbe látogató turistákat 78, a Práterre néző szoba várja, a menekülteket pedig 2, összesen 25 férőhelyes lakóegység várja. Utóbbiaknak munkalehetőséget is biztosítanak, ha szeretnének dolgozni – egyébként a hotel személyzete javarészt belőlük áll. 

A büdzsé egyébként – építészeti szempontból – elég szűkös volt: mindössze 1,5 millió euró (mai árfolyamon 450 millió forint) állt rendelkezésre, de ez a berendezésen egyáltalán nem látszik. Ez többek között annak is köszönhető, hogy hétköznapi emberek segítségét is kéték, illetve olyan szponzorokat kerestek, akik fel tudnak ajánlani építőanyagokat. Szó szerint egy kisebb falunyi ember segítsége kellett ahhoz, hogy a hotel végül elkészüljön.

magdas-Hotel-Caritas-Vienna-7-600x398
Fotó: http://www.magdas-hotel.at/

A berendezési tárgyak egy részét a már említett Caritas-tól vették meg, ők ugyanis saját használtbútor-üzlettel rendelkeznek. Turistaként az ott tartózkodás amúgy nem egetverően drága: egy éjszaka 67 dollártól, azaz körülbelül 19 ezer forinttól kezdődik. Kattintson a képre és nézze meg a többi fotót a hotel honlapján!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta