Menekülteket is fogad ez a dizájnhotel

A bécsi Magdas Hotel elég újkeletűen értelmezi a vendégszeretet fogalmát: az osztrák szálloda célja az volt, hogy a turisták fogadása mellett szálláshelyet biztosítson azoknak, akik arra kényszerültek, hogy elhagyják szülőhazájukat. Az ötletért egyébként a Magdas, a Caritas Austria leányvállalta, a kivitelezésért pedig az AllesWirdGut Architects felelt - írja a Design Milk.

A Bécsbe látogató turistákat 78, a Práterre néző szoba várja, a menekülteket pedig 2, összesen 25 férőhelyes lakóegység várja. Utóbbiaknak munkalehetőséget is biztosítanak, ha szeretnének dolgozni – egyébként a hotel személyzete javarészt belőlük áll. 

A büdzsé egyébként – építészeti szempontból – elég szűkös volt: mindössze 1,5 millió euró (mai árfolyamon 450 millió forint) állt rendelkezésre, de ez a berendezésen egyáltalán nem látszik. Ez többek között annak is köszönhető, hogy hétköznapi emberek segítségét is kéték, illetve olyan szponzorokat kerestek, akik fel tudnak ajánlani építőanyagokat. Szó szerint egy kisebb falunyi ember segítsége kellett ahhoz, hogy a hotel végül elkészüljön.

magdas-Hotel-Caritas-Vienna-7-600x398
http://www.magdas-hotel.at

A berendezési tárgyak egy részét a már említett Caritas-tól vették meg, ők ugyanis saját használtbútor-üzlettel rendelkeznek. Turistaként az ott tartózkodás amúgy nem egetverően drága: egy éjszaka 67 dollártól, azaz körülbelül 19 ezer forinttól kezdődik. Kattintson a képre és nézze meg a többi fotót a hotel honlapján!

Oszd meg másokkal is!
Mustra