LÁJFHEKK

Íme a New York-i bútorkiállítás legnagyobb dobásai

2015. május 1., péntek 13:44

Mialatt Dubaiban lement a közel-keleti régió legnagyobb eseménye, a Design Days Dubai, és Milánóban is megrendezték a világ egyik legnívósabb bútorkiállítását és dizájnvásárát, a Salone del Mobilét, addig New Yorkban is megtartották az Architectural Digest Home Design Showt. A rendezvényre évről-évre egyre több feltörekvő, független és fiatal tervező, illetve művész érkezik.

Észak-Amerika első számú luxusdizájn-vásárán idén több, mint 300 vállalat vett részt és több, mint 40 ezer ember volt kíváncsi a tervezők által bemutatott újdonságokra. Nagy sikere volt a Material Lust Geometry is God néven futó kollekciójának, amelyből leginkább a nyersacélból készített asztali lámpák nyerték el tetszésünket. Nehéz elmenni a Brit Kleinman által alapított AVO bőrből készült innovatív szőnyegei és feltűnő grafikai mintát kapott párnái mellett, de a márka idén egy klasszikus parittyaszéket is újragondolt a seattle-i székhelyű Ladies & Gentlemen Studio közreműködésével.

Míg a világítástechnikára fókuszáló Damm a háromdimenziós megoldásokkal kísérletezett, addig az Artemis inkább a „belógatós” formákat részesítette előnyben, Rosie Lit pedig leginkább a moduláris elemek érdekelték a tervezés során.

A vásáron helyet kaptak a textiltervezők is, akik nem igazán tértek el a többi kiállítási helyszínen felvonultatott anyagoktól és mintáktól - New Yorkban is a merész, harsány árnyalatú, absztrakt illetve pszichedelikus mintákkal ellátott ágyneműk, párnák, törölközők, konyharuhák és takarók lesznek majd divatosak a közeljövőben. Nagy sikere volt a brooklyni Dusen Dusen textíliáinak, illetve a Los Angeles-i Wolfum gyönyörű tapétamintáinak is.

A kiegészítőktől nem igazán estünk hasra, de a Design Milk szerkesztője szerint sokakat lenyűgözött Elyse Graham hipnotikus tükörkollekciója, pasztelles, ballonszerű vázái és a kissé elcsépeltnek tűnő Csók nyakláncai, ahogy a nashville-i Drew Tyndell kollázsszerű falszobrai, valamint Kaiser Suidan kockákra festett betűi is tömegeket vonzottak a Pier 92-94-ben megtartott eseményen.

Nézze meg a galériában, hogy hogyan milyen innovációkban gondolkodtak Amerika kreatív tervezői!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta