3 kütyü, ami könnyebbé teszi az életét

Ha ön is szereti az újdonságokat, és persze a praktikus, okos megoldásokat, akkor a következő 3 találmány biztosan elnyeri majd a tetszését.

Minek a tévé?

Ha ön is sajnálta már, hogy egy tenyérnyi telefonképernyőn kell mutogatnia barátainak a legviccesebb cicás videókat, vagy a gyerek iskolai fellépésének kétórás, vágatlan verzióját, akkor van egy jó hírünk: a Kickstarteren összegyűlt a pénz, hogy elkészülhessen a zsebprojektor. Persze ez akkora újdonságot nem jelentene, hiszen sok kivetítő eszköz van a piacon, köztük egészen kicsik is.

Ám most egy kicsit többről van szó. Az Odin nevű szerkezet Alex Yoo Bio cégétől származik, és nem titkolt célja a vizuális élmény teljesebbé tétele. Az Odin ugyanis nem csak a képet nagyítja ki, hanem hangot is ad mellé, és androidos operációs rendszerének köszönhetően táblagéppel, laptoppal vagy akár telefonnal is küldhetünk rá képet, hangot, amit megjelenít. A Wifi használata is adott, ráadásul az eszköz elemmel üzemel, így nincsenek kábelek sem: tiszta, rendezett asztal az otthoni géphez, vagy hatalmas képernyő a plafonon a hálószobában. De a hordozhatóság miatt akár az utazás alatt, vagy egy szabadtéri rögtönzött mozinál is jó hasznát veheti, ha pedig csatlakoztat hozzá egy billentyűzetet, akár önállóan is használhatja. Az eszköz 16 GB memóriát is kapott, így az appok tárolása sem lehet gond. A terv a KickStarteren már sikert aratott, így remélhetőleg nemsokára a boltok polcain is elérhető lesz.

Kicsit másképp, de még mindig projektor

Másik irányból közelít a kérdéshez a Beam. Még mindig egy projektorról van szó, de ebben az esetben nem önálló eszközről. Hogy akkor miért is került ide a listára? Mert az előzővel ellentétben nem kellenek hozzá elemek: bárhol működtethető, ahol van villany.

A Beam-et ugyanis a tervezőcsapata úgy alkotta meg, hogy az áramot bármilyen (megfelelő méretű) villanykörte foglalatból fel tudja venni: egyszerűen csak be kell csavarni a körte helyére. A kivetítendő képet akár vezeték nélküli kapcsolattal is küldheti az eszközre, de persze a hozzá adott kábellel egy egyszerű dugaljba is csatlakoztathatja. Ebben az esetben innen veszi fel az áramot, és a vezeték végén lévő foglalatba csavarva adja le a képet.

A Beam egyelőre még nem szerezte meg a kellő induló tőkét, így ha felkeltette az érdeklődését, akkor ide kattintva támogathatja a projektet.

Telefonnal irányítani a házat?

Ha már az elektronikus eszközöknél tartunk, akkor itt az újabb kütyü, ami igencsak hasznos lehet egy háztartásban. Nem volna rossz, ha mielőtt hazaér, már feltekerhetné a fűtést? Esetleg, ha elfelejtette beállítani a tévén a felvételt, akkor azt később is megtehesse? Sőt, igazából, ami elektronikusan vezérelhető, azt a Branto segítségével irányíthatja is.

A kis eszköz igazából egy nagyon okos távirányító: képes be- és kikapcsolni a tévét, a rádiót, vagy bármi mást, amit távirányítóval lehet vezérelni. Ráadásul a tervezők itt nem álltak meg: egy 360°-ban forgatható kamera is helyet kapott benne, valamit olyan érzékelőket is lehet hozzá venni, melyeket a nyílászárókra rögzíthet. Így a Branto megfigyelőrendszerként is működhet, de akár zenelejátszóként is üzemel, akár egy bluetooth-os hangszóró.

Más nem is kell hozzá, mint az okostelefon, és máris irányíthatja. Az adatokat felhő rendszeren keresztül továbbítja, így nem gond az sem, ha nagyon messze van, hiszen a vezérlés ekkor is működik. Az ötletes kis ketyere egyelőre felajánlásokat gyűjt, így ha szeretné, hogy forgalomba is kerüljön, akkor itt támogathatja.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek