Nem véletlenül lett 5mm ennek a csaptelepnek a neve

Az utóbbi időben egyre-másra jelennek meg az igazán egyedi és innovatív részletek a fürdőszobák dizájnjában is. Úgy tűnik, a vízcsap valamiért különösen kedvelt alanya a tervezők fantáziájának, Philippe Starck vízeséscsapja után most például itt egy újabb tökéletes példa: a beszédes nevű 5mm.

Az Ocostudio és a Rubinetterie Treemme olasz manufaktúra olyan csaptelepet alkottak, ami egészen egyedi, igencsak látványos, és a Red Dot design award és a German design award díjait is a magáénak tudhatja – derül ki a freshome.com oldaláról. A név, vagyis az 5mm nem véletlen: a tervezők ugyanis egyedi megoldással éltek, és minden eleme csupán 5 mm vastag.

Azért, hogy ilyen megdöbbentően légies és kecses lehessen a csaptelep, egy teljesen újfajta eljárást is kellett alkalmazni a tervezésnél és gyártásnál. Így a víz nem csak szivárog, hanem szépen folyik, bár egy kis turpisság azért akad.

Arra is gondolniuk kellett, hogy az átfolyó vízmennyiség ennél az átmérőnél jóval kevesebb, mint egy hagyományos csapnál, így a használónak hiányérzete lehet. Ezt kiküszöbölendő a csap környezetbarát kialakítást is kapott, vagyis a víz egy olyan fejen megy keresztül, ami levegővel dúsítja. Így többnek tűnik, vagyis az érzés megmarad, miközben lényegesen kevesebb vizet használ. Sajnos a tömeggyártásról még nincs hír, így árról sem tudunk beszámolni, de ha abból indulunk ki, hogy a Hansgrohénak tervezett Starck-féle üveg vízesés csaptelep több mint 250 ezer forintba kerül...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra