LÁJFHEKK

Már nincsenek hagyományos kerekei, még nem légdeszka

2015. március 26., csütörtök 19:25

Ismét akad egy eszköz, ami forradalmasíthatja a gyalogos közlekedést, bár talán pontosabb lenne azt mondani, hogy aki igazán halad a korral, az karikára cseréli a gördeszkáját. Mi legalábbis nem találunk más, épkézláb elnevezést arra, amit a jövőben gördeszkának akarnak hívni, persze a deszka szó elhagyásával. Mert hiába a longboard térnyerése, azért mégis inkább van az, hogy az emberek szeretik, ha a dolgok egyre kevesebb helyet foglalnak. 

Lecserélné a görre deszkáját?

  • 27
    Dehogy, ezt képtelenség lehet irányítani
  • 32
    Azonnal rendelek egyet
  • 61
    Kipróbálnám, jó feneket csinál

Nagyobb bajban az angol nyelv, hiszen ha a skateboard-ból elhagyjuk a boardot, még mindig csak a korcsolyáról beszélünk, de legyen ez az ő bajuk, mindenesetre még nem sikerül épkézláb nevet adni a járműnek, amivel karikázva lehet közlekedni az utakon. A szerkezetet rendkívül egyszerűnek tűnik működtetni (persze nyilván nem az), a lényeg, hogy használója belehelyezi lábát a két egymástól teljesen független karikába, rááll a pedálszerű felületre, és talpával tartja nyomvonalon a karikákat. Ha valaki rögtön rohanna venni egyet, annak most szólunk, hogy képzelje el magát, amint a budai felső rakpart könyörtelenül hepehupás betonján próbál hasítani a szerkezettel, arról nem is beszélve, hogy még a mymodernmet.com is úgy véli, az eszköz használatához a tökéletesnél egy kicsivel jobb egyensúlyérzékre van szükség. Jó hír annak, aki mégis nekifutna: egy kis bottal össze is lehet kötni a két karikát, így stabilizálva a kezdőket. 

"Elég csak elhelyezni lábunkat a felületen, és egyik oldalról a másikra dülöngélni, ezzel forgatva a gumikarikát a lábunk körül, ami meghajtja a a szerkezetet hasonlóképpen a longboard működési elvéhez" - áll a website-on, ahol száz dollárért (kevesebb mint 30 ezer forintért) már hozzá is lehet jutni a tökéletes egyensúlyfejlesztő eszközhöz, amit használva ráadásul messziről szerintük úgy tűnik, lebeg a használója. Ezzel már megint egy lépéssel közelebb kerültünk a Vissza a jövőbe légdeszkájához, de azért azt nem nehéz belátni, hogy ez valahogy még mindig nem az igazi...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta