Tényleg szép okosórák, baromi vékony tabletek és szupergyors telefonok jönnek

Az elmúlt időszakban sorra jöttek a bejelentések, hogy a nagy kütyügyártók milyen újdonságokat dobnak hamarosan a piacra. Az év eleji dömping után itt a második kör, ahol az újdonságok között a Samsung két új csúcstelefonját is bejelentették, de most megmondjuk, mit tud az LG szuper garanciás, ívelt készüléke, és megmutatjuk azt is, hogyan gondolja az igazán szép okosórát a Huawei. De jön majd vízálló telefon, olyan készülék is, ami egyszerre fényképezőgép és telefon, és hamarosan lehet majd kapni a zsebben elférő projektort is. Mutatjuk milyen kütyük jönnek.

Huawei

A kínai gyártó előrukkolt az egyik legszebb okosórával, amit eddig ebben a témakörben gyártó bemutatott, de jön két új Talkband, valamint egy új phablet is, ami ugyebár egyszerre telefon és egyszerre tablet, sőt jön az autóba szerelhető wifi is. 

Az okosóra végre nem néz ki úgy, mintha egy sci-fi film kelléke lenne, hanem teljesen olyan, mint egy klasszikus óra – külsőre legalábbis. Belsőre viszont túlmutat azon, hogy megmondja, mennyi a pontos idő és mi a dátum. Az érintőkijelzőjét kesztyűs és vizes kézzel is lehet bökdösni, stílusa pedig személyre szabható és még a szíja is variálható. Tud SMS-t és e-mailt fogadni, bluetooth-os, van 4 GB tárhelye, és persze tudja a szokásos, sportoláshoz használatos funkciókat is. A Talkband B2 pedig egyszerre fitnesz-karkötő meg bluetooth headset, ami még az alvását is monitorozza (ha szeretné), ráadásul 5 napos üzemidővel rendelkezik. A Talkband N1 ránézésre egy fejhallgató és headset, miközben 4 GB-os MP3 lejátszó és egy sport tracker is. Sőt, mivel csepp- és porálló is, így sportoláshoz is tökéletes választás lehet. 

Bemutatták az új MediaPadet is, a legújabb 7 inches nagyságú és kevesebb mint 7,5 milliméter vastagságú phabletet, ami egyszerre tablet, telefon, navigátor, hordozható akkumulátor vagy éppen mobil hotspot. Ráadásul annyira erős belsővel rendelkezik, hogy akár 3D játékokat is lehet futtatni rajta, teljesen fém a váza, 5000mAh akkumulátorával pedig azt ígérik, akár 12 órán keresztül nézhet online filmeket. Két verzióban, 16 és 32 GB-os memóriával lesz elérhető, a nagyobbik változat 3 GB-os RAM-ot kap. És jön a wi-fi elosztó az autókba is, amelyre egyszerre akár 10 készülékkel lehet csatlakozni és akár 150 Mbps-os letöltési sebességre is képes.

HTC

A HTC-nél jön a HTC One M9, aminek az elődje, az M8 sokak kedvencévé vált. Az M9 megtartotta a letisztult, de nagyon stramm hatású designt, tényleg olyan hatást kelt a készülék, mint ami igazán strapabíró, de mégsem lesz bumszli. A kijelzője 5 hüvelykes, vagyis nem tepsi méretű, kamerája 20 megapixeles felbontást tud, és az előlapi kamera is erős, ráadásul egy csomó új funkció is került bele, amikkel jó képeket tud készíteni. Nagy hangsúlyt fektettek a multimédiás hangzásra is, ráadásul a BoomSound nevű hanghatás fejhallgató módban is elérhető. Sőt, olyan új funkciók is vannak, mint a tartózkodási helyet észlelő kezdőképernyő, ami a beállítások alapján alkalmazásokat javasol, valamint a információkat ad és javaslatokat tesz. 

HTC One M9 Gold 3V-970-80
HTC

Lenovo

A Lenovo bejelentette a mobilját, ami egyben fényképezőgép is, egy zsebprojektort és jön egy új okostelefon is, de jönnek androidos és windowsos tabletek is még az idén. 

Mobiltelefonok piacán a Lenovo is belépett a hibridkészülékek közé. Ők olyan telefonnal rukkoltak elő, ami egyszerre csúcskategóriás okostelefon és teljes értékű fényképezőgép. A Vibe Shot 16 megapixeles hátsó, és 8 megapixeles első kamerával rendelkezik és éjszaka is remek képeket tud vele készíteni a beépített funkcióinak köszönhetően, de profik is tudnak variálgatni a beállításokon ha úgy tartja kedvük. Az 5 inches kijelzőjű Vibe Shothoz 32 GB memória jár, ami persze még bővíthető akár 128 GB-os memóriakártyával is. Ha inkább a hangzás a fontos a telefonban, akkor pedig jön az A 7000, az első olyan mobiltelefon, amibe Dolby Atmos hangzást szereltek, így ez azoknak lesz jó választás, akik a telefonjukat filmnézésre vagy éppen zenehallgatásra, esetleg játékra használják sokat. Nekik egyébként remek kiegészítő lehet a Pocket Projector is, amit Androidos eszközökhöz lehet csatlakoztatni és legfeljebb 110 hüvelykes képet tud kivetíteni az 50 lumenes, nagy kontrasztú optikai egységnek köszönhetően. Ráadásul két hangszórót is építettek bele, akkumulátora két órát is kibír, sőt 32 GB-os memóriakártyát is rakhat bele. 

Jönnek a legújabb Lenovo tabletek is, szám szerint három, ebből kettő androidos, egy pedig windowsos lesz. Közös jellemzőjük, hogy Dolby Atmos hangrendszerrel vannak felszerelve, így az ígéretek szerint tényleg élmény lesz velük a filmnézés és a multimédiás használat. A nevek nem teljesen felhasználóbarátak, de ez legyen a legnagyobb bajuk. Az ígéretek szerint a TAB 2 A10-70 névre hallgató darab 10 hüvelykes, nagyon vékony és nagyon könnyű (mindössze fél kilós) és  négymagos processzor fut benne, valamint 8 megapixeles a kamerája. A TAB 2 A8 ezzel szemben egy belépő szintű 8 hüvelykes, HD kijelzős tablet, ami egyik legnagyobb erénye az a pénztárcabarát ára. Ugyanakkor jó a hangzása, nagyon vékony és könnyű (360 gramm) és tiszta formában futtatja az Androidot, azaz nem került rá semmi gyári saját fejlesztés, hanem csak az igazi, egyszerű, gyári Android. A harmadik típus, az Idepad MIIX 300 már akár munkavégzéshez, emailezgetéshez is jó, ráadásul hosszú akkumulátor időt, 64 GB-ig terjedő belső memóriát ígérnek, és két kamera is lesz a windowsos tablethez. 

LG

Az LG rengeteg készülékkel rukkol elő az év első felében. Jönnek azok a középkategóriás telefonok, amelyek az ígéretek szerint tudásban erősek, árban viszont megfizethetőek. Ebből a típusból négy készülékkel rukkoltak elő, de jön a csúcskategóriás G Flex 2 és két okosórát is bemutattak, valamint jön az IoT, azaz Internet Of Things, vagyis a dolgok internete.

A középkategóriás telefonok Magna, Spirit, Joy és Leon névre hallgatnak, és egy csomó olyan funkciót is hozzáadtak ezekhez a készülékekhez, amik eddig csak a prémium kategóriánál voltak elérhetőek. Itt már megjelenik például a kézzel vezérelhető kamera és a Glance View funkció, ami a legfontosabb  információkat teszi egyetlen mozdulattal elérhetővé. A G Flex 2 telefon mutatja, hogy az ívelt készülékek továbbra is hódítanak, ugyanis az 5,5 hüvelykes, full HD kijelzőjű telefon nagyjából olyan, mintha egy zsebben hordható monitor és TV lenne önnél. Mármint a kijelzőt illetően, belső tartalomra pedig olyan, mint egy csúcskategóriás okostelefon.Sőt, az is kiderült, hogy a G Flex 2 hajlított kijelzője azért is, jó, mert sokkal nehezebben sérül, de ha mégis sikerül valahogy betörni, a gyártó egyszer térítésmentesen kicseréli Magyarországon is. Egyébként az LG TV és monitor felhozatala is rááll erre az ívelt képernyőre, így egyre több termékük jön ki a megszokottól eltérő, nem egyenes megjelenéssel. 

A telefonok mellett bemutattak két okosórát is, az egyik klasszikus, a másik pedig kicsit lazább dizájnt kapott. Az LG Watch Urbane LTE érdekessége pedig az, hogy ez az első olyan óra, ami képes adatot fogadni és hívásokat is lebonyolítni anélkül, hogy okostelefonhoz kapcsolódna, sőt walkie-talkie-ként is lehet használni ha másoknak is van ilyen órája.  Ezen felül egy ilyen óra is főszereplője lehet az Internet Of Things ötletnek. Ez azt jelenti egyébként, hogy az ön személyes dolgai, háztartási készülékei összekapcsolódnak és mindent irányíthat. Mindez nem csak arról szól majd, hogy felhívja a hűtő, hogy vegyen tejet, hanem olyanokról, hogy autóját például az órája segítségével indíthatja el, vagy kiszámolja, milyen messze van a célállomástól, esetleg visszavezeti a saját autójához, ha valamilyen okból kifolyólag elfelejtette, hol parkol. Mindenesetre képzelje el azt az érzést, hogy nem kell többet levegőért kapkodni a napon parkoló autójába beszállva, ugyanis még a lakásból vagy bárhonnan bekapcsolhatja autójában a légkondit az órája segítségével. 

Nokia Lumia

Jön a legújabb Nokia Lumia készülék is, aminek kapásból négy verziója lesz. Dual és sima SIM, valamint nagy és kisebb verzió között lehet válogatni. A Nokia Lumia 640-es telefon a középkategóriás készülékek közé lett pozicionálva, ott viszont elég jónak ígérkezik. 5 hüvelykes és 5,7 hüvelykes verzióban érhető el, akár dupla SIM-es cerzióban is. Közös jellemzőjük, a 8 megapixeles kamera, valamint a 8 GB-os belső tárhely, amit egyrészt micro SD kártyával lehet bővíteni, de kap még további 30 GB tárhelyet a One Drive-on, így a képeit vagy dokumentumokat akár felhőben is tudja tárolni. Ráadásul egy 12 hónapos Office 365 előfizetés is jár a telefonhoz. 

Lumia-640-4g-SSIM-beauty1-jpg
Lumia

Samsung

A Samsungnál végre nálunk is elérhető lesz az S6 Edge, ami nagyjából úgy néz ki, mintha lefolyna a képernyő a telefon szélén és persze jön az S6 is, a legújabb csúcstelefonja a Samsungnak. 

Az S6 Edge és az S6 is sokkal szebbre sikeredett elődjeinél és persze többet is tudnak, de eddig ebben semmi új infó nincs, ez a normális. Mindkét telefon rendkívüli gyorsaságot ígér, ami nem csak azt jelenti, hogy szélsebesen válogathat az alkalmazások között, de azt is, hogy minden eddiginél gyorsabban töltődik fel, így ha csak 10 perce van tölteni valahol a telefonját, már akkor sem kell aggódni, hogy lemerül, és az ígéretek szerint ennyi töltés után akár egy filmet is meg lehet vele nézni. A kamerája is gyorsabb, vagyis szinte azonnal tudja használni, így nem marad le a témákról, ráadásul a vezeték nélküli töltést is támogatják. Az Edge ennél a kialakítása miatt tud többet, ugyanis a telefon oldala sem marad kihasználatlanul, például kedvenc ismerőseit tudja felhívni egy gombnyomással, vagy alkalmazásokat ér el nagyon hamar. 

Középkategóriában pedig már itt a Galaxy A5, amit ki is próbáltunk és nem sokban marad el a csúcstársaitól, ha az ember átlagos dolgokra használja. Jól néz ki, nem lehet panasz a kialakításra, ugyanis fém vázat kapott, ettől pedig azonnal prémiumérzete támad az embernek, ráadásul 5 hüvelykes és nagyon könnyű is.  2 GB-os RAM került bele, és 16 GB memória, ami természetesen bővíthető. A hátsó kamerája 13 megapixeles, az első pedig 5 megapixeles felbontásban fényképez, ami leginkább azért fontos hír, mert ez a telefon a kulcs a tökéletes szelfikhez. Sőt a gifekhez is, amiket mindenfajta különösebb erőlködés nélkül készíthet, van egy külön gif funkció, így megcsinálhatja a saját reakciógifjeit. Egyébként ettől tényleg elvesztünk, ezzel több órán keresztül csak gifeket gyárt az ember mindenből, de tényleg mindenből. Megunhatatlan. A sima fényképezős funkciói is erősek, például ennél is lehet hangutasítással vagy kézmozdulattal készíteni képet. És hogy ez miért fontos? Azért, mert így olyan pózt tud felvenni, amibe nem lóg bele a karja. Megjelenik a csoportos szelfi is, amit tavaly a Huaweinél ismertünk meg és lelkendeztünk, hogy végre nem marad le senki a képről, sőt hátsó kamrás szelfi is van ami érzékeli az arcát és elkészíti a képet automatikusan. 

Sony

A Sonynál is érkeznek hamarosan az új termékek. Jön például a Z4 tablet és két új telefon is, ám ezek közül egyik sem a várt Z4-es. A pletykák szerint azt majd valamikor nyáron jelentik be, addig pedig nézzük miből lehet válogatni.

Az Xperia Z4 tablet 10 hüvelykes változatban jön, kiváló felbontással és olyan hangrendszerrel, hogy most már a táblagépen is hallgathatnak zenét a vájtfülűek is, arról nem is beszélve, hogy a jó képernyő és jó hanghatások együtt tökéletesek akkor, ha filmeket szeretne nézni tableten. 6,1 milliméter vékony és csak 389 gramm az egész, ezért ezt tényleg mindenhova magával tudja vinni, ráadásul por és vízálló, az androidos táblagépek közül ez rendelkezik majd a legmagasabb besorolású vízállósági tanúsítvánnyal.  

A telefonoknál pedig jön az Xperia E4g, ami az ígéretek szerint egy egyszerűen kezelhető 4G-re alkalmas telefon. Szinte mindent megcsinál a felhasználó helyett, még a képeknél is automatikusan felismeri a témát és aszerint módosítja a beállításokat, hogy az 5 megapixeles kamerával jó képeket tudjon készíteni. Ráadásul olyan erős akkumulátort tettek bele, ami két napot is kibír. A másik meg az Xperia M4 Aqua, ami mint a neve is mutatja vízálló telefon, amivel nyáron a medencében is nyugodtan készítheti a fotókat. Főleg, hogy a 13 megapixeles kamerája 52 különböző helyzetet ismer fel, majd beállítja a legoptimálisabb módot, hogy gyenge fényviszonyok mellett is jó képet készítsen. Az elülső kamerája 5 megapixeles és szuperszéles látószögű, így remek szelfiket is készíthet vele. Ez is állítólag bírni fogja a két napos üzemidőt. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra