Régi villa megmentéséért fognak össze a hegyvidékiek

A 12. kerületiek szeretik a Törpe utca 2. szám alatti villaépületet – annyira, hogy március 6-án külön Facebook oldalt is indítottak a megmentéséért. Mitől kell megvédeni? Az önkormányzat elbontaná az épületet, és a helyére kulturális központ építését tervezi. A helyi lakosok ezt túlzónak érzik és inkább a felújítást pártolják, a nagymértékű forgalomnövedekedést és parkolási gondokat pedig ellenzik és orvosoltatnák.

A kezdeményezők és a csoport tagjai szerint az épület tömegében, léptékében és szellemiségében illeszkedik és tükrözi a szomszédos lakóterület múlt századi jellegét és mivel az ilyen jellegű házak egyre inkább fogynak, minden eredeti állapotában megőrzött vagy helyreállítható épületre védendő értékként tekintenek. Példaként a szintén 12. kerületi Villa Bagatelle-t hozzák fel, amelyet pár évvel ezelőtt újítottak fel, azóta pedig étterem, pékség és lakberendezési bolt is üzemel benne.

11053901 920009638032299 4622344652949146193 n.png
Facebook / Törpe utcai villaépület megmentéséért csoport

A civil kezdeményezés egész jó úton halad, két időpontban is gyűjtenek aláírásokat: 18-án szerdán és 21-én szombaton a villával szembeni Margaréta játszótéren várják azokat, akik szimpatizálnak velük és hozzájuk hasonlóan a villa (jelentősen olcsóbb) felújításában látják annak jövőjét. "Célunk az önkormányzattal való párbeszéd, a helyi értékek figyelembe vétele a beruházáskor" – írja a kerületiek Facebook oldalán Villányi Zsófia.

Oszd meg másokkal is!
Mustra