LÁJFHEKK

Régi villa megmentéséért fognak össze a hegyvidékiek

2015. március 24., kedd 11:17

A 12. kerületiek szeretik a Törpe utca 2. szám alatti villaépületet – annyira, hogy március 6-án külön Facebook oldalt is indítottak a megmentéséért. Mitől kell megvédeni? Az önkormányzat elbontaná az épületet, és a helyére kulturális központ építését tervezi. A helyi lakosok ezt túlzónak érzik és inkább a felújítást pártolják, a nagymértékű forgalomnövedekedést és parkolási gondokat pedig ellenzik és orvosoltatnák.

A kezdeményezők és a csoport tagjai szerint az épület tömegében, léptékében és szellemiségében illeszkedik és tükrözi a szomszédos lakóterület múlt századi jellegét és mivel az ilyen jellegű házak egyre inkább fogynak, minden eredeti állapotában megőrzött vagy helyreállítható épületre védendő értékként tekintenek. Példaként a szintén 12. kerületi Villa Bagatelle-t hozzák fel, amelyet pár évvel ezelőtt újítottak fel, azóta pedig étterem, pékség és lakberendezési bolt is üzemel benne.

11053901 920009638032299 4622344652949146193 n.png
Fotó: Facebook / Törpe utcai villaépület megmentéséért csoport

A civil kezdeményezés egész jó úton halad, két időpontban is gyűjtenek aláírásokat: 18-án szerdán és 21-én szombaton a villával szembeni Margaréta játszótéren várják azokat, akik szimpatizálnak velük és hozzájuk hasonlóan a villa (jelentősen olcsóbb) felújításában látják annak jövőjét. "Célunk az önkormányzattal való párbeszéd, a helyi értékek figyelembe vétele a beruházáskor" – írja a kerületiek Facebook oldalán Villányi Zsófia.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta