LÁJFHEKK

Art deco stílusú Starbucks lett a lerobbant benzinkútból

2015. március 24., kedd 15:47

Hollywood egyik lerobbant benzinkútját építette újjá a Starbucks úgy, hogy az eredeti sítlusjegyei is megmaradtak a 80 éves történelmi épületnek. Az elhanyagolt és pusztulásnak indult Gilmore benzinkút eredeti hangulatát próbálták visszaadni nem csak kívülről, de a vásárló tér kialakításában is figyeltek arra, hogy az alumínium és fa belső hasonló legyen az eredetihez. 

Az eredeti art deco stílusú töltőállomás feltűnt az 1991-es L.A. Story című filmben is, de 1935-ben épült RJ Kadow tervei alapján. Az egyik első és utolsó ilyen stílusú benzinkút, ami a 90-es évek elejétől üresen állt, de 1992-től hivatalosan is kultúrtörténeti hely lett belőle, ezzel szerették volna megóvni a pusztulástól. Starbucksként várhatóan az év közepén nyit ki, és elviteles kávézgatás mellett be is lehet ülni, vagy a teraszon is lehet kávézgatni. A felújított, de még nem kész épületet már most szeretik az arra járók fotózgatni, úgyhogy képet is tudunk róla mutatni. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta