LÁJFHEKK

Amszterdamban 21.500 helyet alakítanak ki biciklik tárolására

2015. március 21., szombat 16:19

Stockholm után Amszterdamban is bejelentették, hogy olyan parkolóházat fognak kialakítani, ami kizárólag biciklik tárolására lesz alkalmas, ráadásul egy része vízalatti lesz. A Parool nevű holland lap szerint 7000 bicikli tárolására alkalmas parkolót építenek. A hosszú távú cél pedig az, hogy 2030-ig 21.500 új biciklitárolásra alkalmas helyet alakítsanak ki. A tervek szerint ezek Amszterdam központjában, a Központi Pályaudvar környékén kerülnek majd kialakításra. 

Amszterdamban annak ellenére, hogy rengetegen bicikliznek, a parkolás még mindig nincs teljes egészében megoldva. A legtöbben ugyanis közlekedési táblákhoz láncolják a bicikliket, ezért egyelőre elképzelhetetlen az ott élőknek is, hogy hol fér majd el 21.500 normálisan kialakított biciklitároló. Pedig a City Lab felmérése szerint az igény nagyon nagy lenne a rendes tárolók kialakítására, hiszen a városban élők több mint fele, 57%-uk biciklizik naponta, 43% pedig azzal jár dolgozni. Ez problémát jelent, de a városvezetés nem szeretné elvenni az ott élő kedvét attól, hogy biciklit használjanak, sőt szeretné megoldani a kérdést. Például olyan parkolóházak kialakításával, ahol biztonságban tudhatják a kerékpárjukat, ráadásul nem kell tartani attól, hogy megbüntetik, mert rossz helyre kötötte ki és ezzel talán sikerül visszaszorítani az Amszterdamban egyre durvább méreteket öltő biciklilopásokat is. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta