LÁJFHEKK

Mintás vízesés a csapból, víztakarékosan

2015. március 19., csütörtök 20:11

Simin Qiu a londoni Royal College of Art művészeti főiskola hallgatója egy olyan (Swirl Faucet névű) csaptervvel állt elő, amely látványos vízfüggöny formájában engedi ki magából a hideg- és melegvizet úgy, hogy ennek köszönhetően még sprórol is vele.

A tervek alapján látható, hogy a víz egy duplaturbinán halad keresztül, ennek köszönhetően pedig a csap művészeti alkotásnak is beillő formában engedi ki magából. A szerkezet emellett 15%-kal csökkenti a víz áramlását is, így kevesebbet pazarol például, ha fogmosás közben nyitva hagyja (egyébként ekkor se tegye).

water-conservation-swirl-faucet-design-simin-qiu-5
Fotó: Simin Qiu

A koncepció egyelőre tervezési fázisban van, amelyből kiderül az is, hogy a leendő tulajdonosok háromféle sugár közül választhatnak majd. Az ötlet egyébként 2014-ben iF Design-díjat is kapott, nem mellesleg pedig elképesztően modern és elegáns is. Ha kíváncsi a többi fotóra, kattintson a fenti képre!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta