LÁJFHEKK

Fizessenek a nők kevesebbet ugyanazért a termékért!

2015. március 18., szerda 21:37

Nemrég jelent meg a neten egy képzeletbeli Amazon-reklám, ami nőnap alkalmából arra a sajnos még mindig általános jelenségre hívta fel a figyelmet, hogy ugyanazért a munkáért a nők jelentősen kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak. 

Paul Gale egy képzeletbeli reklámban jelezte nőnap alkalmából, hogy ne csak egy virággal ünnepelje a világ nőket, hanem tegyen azért, hogy azonos munkáért azonos bérezés járjon nemtől vagy etnikai hovatartozástól függetlenül. Egy friss kutatás szerint a nők mindössze a férfiak fizetésének 78%-át kapják még akkor is ha ugyanabban a munkakörben ugyanazokat a feladatokat végzik, ugyanolyan hatékonyan. Ennél rosszabbul már csak a fekete és a latin-amerikai nők járnak, akik a férfiak fizetésének 64% illetve 54%-át vihetik haza. 

A reklámban a világ legismertebb webáruháza, az Amazon mutatja be az új (képzeletbeli) szolgáltatását, ami kimondottan nőknek szól. A lényege, hogy a nők 78%-os áron vásárolhatnak, hiszen ha ugyanazért a munkáért csak a férfiak fizetésének a 78%-a jár nekik, akkor ugyanazért a termékért is csak az ár 78%-át kelljen fizetniük. A termékre a cég persze elégedettségi garanciát is vállal, igaz csak 78%-osat. És hogy a fekete és latin-amerikai nőknek életükben egyszer valami előnyük is származhasson abból, hogy 64 és 54 százalékos fizetési arányukkal ők kerültek a fizetési nagyságrend legvégére, az Amazon Prime nőknek szóló szolgáltatásain belül a fekete nőknek 64%-os, a latin-amerikai nőknek pedig 54%-os akció jár.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta