Most ön is tervezhet biciklitárolót!

Bringásként jó ötletnek tartok mindent, ami ezt a közlekedési módot népszerűsíti, most például Bartók Béla Boulevard (továbbiakban BBB) és a Magyar Kerékpárosklub hirdetett egy pályázatot, ahol április 10-i határidővel kerékpártárolót tervezhet az, aki érez magában elég késztetést.

"A pályázat célja, hogy a kreatívok és a kerékpározás elkötelezettjei számára lehetőséget adjon, hogy fantáziájuknak, igényeiknek és természetesen a funkciónak is megfelelő kerékpártárolót tervezzenek a XI. Bartók Béla út Gárdonyi tér és Gellért tér közé eső szakaszának üzletei elé. Cél továbbá, hogy a kerékpárral közlekedők, a Bartók Béla út arculatába illeszkedő, minőségi (design és funkció) kerékpártárolókat használhassanak, amelyek vizuális megjelenésben is kitüntetett jelentőséggel bírnak, és építik az utca szakasz identitását, arculatát. Fontos szempont, hogy a Bartók Béla úton működő üzletek igényeire épülő tárolók kerüljenek megálmodásra" – olvasható a felhívásban. Miért pont most? A pályázat apropója az április 24-25-i ELEVEN Tavasz 2015. április esemény – egyébként itt mutatják majd be a pályaműveket is.

Képünk illusztráció
Képünk illusztrációEducation Images / Europress / Getty

Tüske

A pályázati feltételekkel nem untatnám önöket (ide kattintva megnézhetik), egy dolog viszont fontos: a terveknek meg kell felelniük egy 12 oldalas paraméterkönyvnek is. Ennek fényében kicsit szerénynek érzem a győztesek nyereményét, ami egy kerékpáros táskából és 10 ezer forintból áll. Bár tényleg jópofa, hogy civilek is beszállhatnak a tervezésbe, kicsit úgy érzem, az olcsóbb utat választották a kerékpártárolók megterveztetésénél – és ezzel nem is vagyok egyedül.

"10 ezer forint és egy táska - kértétek volna inkább ingyen. Cserébe legyen egyedi/minőségi/reagáljon/domináljon, de persze úgy, hogy passzoljon az utcaképbe. És a jogokat is kéritek. Egy normális helyen ezzel nem remélhetnétek egy pályázót sem" – jegyzi meg valaki a Facebookos felhívás alatt, és többen egyet is értenek vele. "Mindig akad, aki ráharap. Persze nem veszi észre, hogy a saját és a szakma jövőjét lehetetleníti el ezzel" – írják.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek