LÁJFHEKK

Fesztiválokkal egész települések úszhatnák meg a zárva tartást

2015. március 17., kedd 13:03

Mint az pár napja az Ipsos kutatásából kiderült, a legtöbb ember ellenzi a vasárnapi zárva tartást – és így van ezzel a kereskedők többsége is, ezért az érintettek bőszen dolgoznak azon, hogy megtalálják a megfelelő kiskaput. Megoldás lehet például az, ha minél nagyobb területeket nyilvánítanak piaccá, vásárrá, vagy épp az is, hogy teljes települések területét jelölik ki kulturális fesztivállá, írja a Világgazdaság Online. Ott ugyanis – legalábbis a Nemzetgazdasági Minisztérium (továbbiakban NGM) legfrissebb értelmezése szerint – nem kell zárva tartani vasárnap. Sőt: alkalmazottak is lehetnek majd a pult másik oldalán.

A kulturális kiszolgáló tevékenységekre és a vásárokra a jogszabályok eddig is kivételként tekintettek, azonban kérdéses volt, hogy a fesztiválok is beletartoznak-e ebbe a körbe. A Pénzcentrum megkeresésére az NGM igennel válaszolt, így máris nyílt egy kiskapu a falvaknak és városoknak, amellyel élhetnek. És úgy tűnik, fognak is.

Ez a rés leginkább a Balaton partján található településeknek jó hír, ott ugyanis a nyári szezon miatt elég kritikus a vasárnapi nyitva tartás. Nemrég eldőlt, a benzinkutak területén működő üzleteknek is be kell zárniuk, és szintén ma szavaznak egyébként a bérpótlékról is: dupla bért csak adventkor kell fizetni, illetve azon az egy vasárnapon, amikor a kereskedő nyitva tarthat, a többi cégnek – hiába esik a kivételezettek körébe – 50 százalékos pótlékot kell fizetnie a munkavállalóinak.

150676955
Fotó: Simone Joyner / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta