Rangos díjat kapott a magyar találmány

Losonczi Áron, a látszóbeton feltalálója kapta meg a brit Wallpaper magazin díját. A lap egy pixelbeton kerti dohányzópavilont díjazott, melyet egy angol építésziroda (Gianni Botsford Architects) tervezett meg. A svájci megrendelő kikötése az volt, hogy minden oldal egy darabból álljon – írja a Délmagyar.

A megrendelő kérése az volt, hogy a ház kertjébe tervezzenek egy olyan építményt, ahová le lehet ülni és pihenni, valamint nézni a közeli tavat és hegyeket, miközben az ember komótosan rágyújt. A látszóbetonra azért volt szükség, hogy kapcsolatot építsen a kerttel, finoman felfogja a napfényt, ugyanakkor védelmet is biztosítson.   

Kattintson további képekért!
Kattintson további képekért!James Morris / Gianni Botsford Architects

A tervezők megkeresték Losonczi Áront, aki nekiállt, hogy olyan paneleket hozzon létre, melyek megfelelő nagyságúak és teherbírásúak. Az átvilágítható pavilont végül egy német cég építette meg.

„Az utóbbi fél évben megszaporodott a munka a csongrádi műhelyben, kapacitásunkat teljes mértékig kihasználjuk, de bírjuk, hál’ istennek” – mondta Losonczi Áron„Nemrég ausztrál megrendelésre hajlított üvegbeton elemet készítettünk, ami szintén kihívás volt, már elküldtük a kliensnek. Nemrég Norvégiába ment el egy elkészült elem, Budapesten első világháborús emlékművet építettünk. Legutóbbi munkám ugyanitt a Szent Andrea Borbárnak egy pult. Most New Yorkba, egy magánlakásnak, Dubajban pedig egy étterem felkérésére dolgozunk" – nyilatkozta a lapnak Losonczi, akinek munkája többek közt a WTC új épületeiben is megtalálható.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek