LÁJFHEKK

Magyar asztalra magyar kutyalámpát!

2015. március 4., szerda 15:56

Mi az esélye egy magyar találmánynak a világ designerei között? Tudjuk, a verseny nagyon kiélezett: a világon mindenhol vannak tehetséges tervezők, akik olyasmit alkotnak, ami nem csak hasznos, de még a kialakítása is egyedi. Persze, ha az ember keresgél egy kicsit, akkor találhat sikertörténeteket: ilyen Lente Márton és Zimmerer Erzsébet munkája is, mely a Luminose nevet kapta. Egy olyan lámpáról van szó, mely a funkcionalitás mellett egyszerűen alakítható használója kedve szerint, ráadásul ránézni is jó.

Kép: Luminose
Kép: Luminose
Kép: Luminose
Kép: Luminose

A tervező, Zimmerer Erzsébet a saját környezetéből merített ötletet.  

"A LUMINOSE lámpa a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem faműhelyéből indult egyetemi projektként, ahol Erzsébet olyan lámpát akart létrehozni, ami egyszerre képvisel design értéket, ugyanakkor a hétköznapi embereknek szól. Mindezt úgy, hogy a felhasználó a tárggyal interakcióba léphessen, formálhassa azt – a személyre szabhatóság ezért is ilyen fontos számunkra. Kézenfekvő volt, hogy játékos designt alkot, amelyet a család – akkor még kölyök – pulija inspirált" - mesélt a kezdetekről Lente Márton, aki tervezőpárosból a webes megjelenésért és a brandért felel.

Kép: Luminose
Kép: Luminose

A tervezőpárosból Lente Márton felel a webes megjelenésért, és a brandért, így a megjelenést követően igencsak sok munka szakadt a nyakába, hiszen a termékre, pontosabban a prototípusra felfigyeltek.

A sikerek ellenére a honlap svéd domainje sokakat gondolkodóba ejthet, hogy akkor talán mégsem kis hazánk a legmegfelelőbb hely a tervezők számára. Ám a lámpa teljes egészében magyar, itthon is készül, és innen történik az értékesítése is.

"A projekt teljes mértékben magyar, a gyártásban résztvevőket és más közreműködőket is beleértve. A svéd domain nevet a minimalizmus és megjegyezhetőség jegyében választottuk, márkanevünkből kiindulva. Mindemellett nagyon vonzódunk az északi designhoz, így nem titkolt célunk, hogy LUMINOSE Skandináviában is bekerüljön a köztudatba" - mondja Lente Márton.

Kép: Luminose
Kép: Luminose

Jelenleg három színben érhető el a játékos formájú, mégis minimalista lámpa, ami rengetegféle pózban felállítható, ezeknek a képek is csak egy részét adják vissza. A lámpa vezetéke sem maradt funkció nélkül, hiszen ha már kutya, akkor bizony pórázra, sőt, névbilétára is szükség lehet.

Ha önt is megfogta a játékos kutyalámpa, akkor ide kattintva személyre is szabhatja, és meg is rendelheti. Persze a dizájnnak és az egyéni elképzeléseknek megvan az ára is: 149 euro ellenében, vagyis nagyjából 46500 forintért lehet saját lámpakutyája. Mégis érdemes sietni vele, mert az első 99 megrendelő a pénzéért limitált kiadású, számozott Luminose-t kap!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FILMVILÁG Jó utat, Sir Roger!

Mindenkit meghódított közvetlenségével, csibészes mosolyával, sztárallűröktől mentes, sziporkázó személyiségével. Jellegzetes angol humora, beszólásai az évek folyamán szállóigévé váltak.

NÖVÉNYEK 5 növény, amik imádják a fürdőszobádat

Ha ezek közül választasz, akkor biztosan sikerül hosszú távra becsempészned a természetet a fürdőszobádba!

MÁS TÉSZTA Zseniális: pizzafalatok a jégkockatartóból

Ezzel a trükkel isteni kaját varázsolhatsz bármilyen bulira, de persze vacsorára is jó lesz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta