LÁJFHEKK

Ilyen lesz a tízmilliárdból átépülő CEU

2015. március 3., kedd 12:20

A dublini O'Donnell + Toumey cég nyerte el a budapesti Közép-európai Egyetem (angol nevén Central European University, CEU) átépítését és kibővítését, amelyet a magyar M-Teampannonnal közösen végez majd el. A 34 millió eurós (kicsivel több mint tízmillárd forintos) beruházásnak többek között része a tetőterasz, egy ötemeletes könyvtár (benne kávézóval), illetve egy előadóterem is – utóbbi nemcsak óráknak, de zenei előadásoknak is helyet ad majd.

A CEU oktatási és adminisztratív helyszíneit jelenleg kettéválasztja a Duna, az építkezés célja pedig az, hogy egy egységes, 35 ezer négyzetméteres kampuszt hozzanak létre Budapest UNESCO Világörökség részét képező belvárosában. Azért, hogy az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal előírásainak eleget tegyenek, megőrizték a jelenlegi szerkezetet.

Ötszintes könyvtárat kap a CEU 2016-ra
Ötszintes könyvtárat kap a CEU 2016-ra
Fotó: Dezeen.com

A látványtervek (amelyeket megnézhet a képünkre vagy ide kattintva) elég impozánsak, a kedvenceink talán a bordóra festett lépcsők. A könyvtár egyébként a legnagyobb angol nyelvű gyűjteménnyel bíró lesz Kelet-Európában, és tartozik majd hozzá egy kávézó és 450 egyéni, illetve társas tanulószoba is. A projekt várhatóan 2016-ban készül el, ami azért is lenne szerencsés, mert az intézmény akkor ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta