Óriási hipszterszemüveg a recepcióba építve, az menő?

A NEFA-Architects csapata tervezte meg Leo Burnett legújabb ügynökségét, amit a napokban adtak át Moszkvában. Az iroda egyik legnagyobb látványossága pedig vitathatatlanul az az óriási, fekete keretes szemüveg, amivel az ügynökséget alapító világhírű reklámszakember előtt kívántak tisztelegni az építészek és a vállalat dolgozói. „Először nem gondolkoztunk abban, ahogy a szemüveg legyen a tér expresszív, központi eleme. Csillagokban és almában gondolkoztunk, amelyek szintén főszerepet töltenek be a cég életében, stílusjegyeivé váltak a Leo Burnettnek az elmúlt évtizedekben. Az első ügynökséget Chicagóban alapították 1935-ben, így úgy döntöttünk, hogy ennek az időszakban a stílusából merítünk ihletet.”- mondta az egyik dizájner, Maria Yasko.

„Nem ez az első alkalom, hogy reklámügynökségek számára tervezünk irodát. Egy korábbi Leo Burnett irodaépületbe például egy hatalmas ceruzát helyeztünk el. Ezúttal sem volt célunk túlbonyolítani a teret, bár az elképzelhető, hogy kikerül majd egy-két korábbi Burnett rajz illetve néhány arany betűs szlogen is a közeljövőben. „ – mondta a javarészt fehér, fekete és piros színeket kapott térről Dmitry Ovcharov,aki arról is beszámolt az archdaily.com-nak, hogy az irodaépületbe a Cappellini, a Haworth valamint a Boss bútorai kerültek be, a szemüveg elkészítéséért pedig az Арткор felelt.

Az ügynökség névadója, az 1971-ben elhunyt reklámszakember, Leo Burnett kampányai meghatározták a huszadik századi reklámpiacot, így semmi meglepő nincs abban, hogy 1999-ben a Time Magazin a huszadik század 100 legbefolyásosabb embere közé választotta. A reklámzseni ügyfélkörébe olyan multinacionális cégek tartoztak, mint a McDonald's, a Hallmark vagy a Coca-Cola. A galériában megnézheti, hogy milyen lett a Leo Burnett birodalom legújabb épülete, ide kattintva pedig bepillantást nyerhet a vállalat budapesti központjába is!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1303) (1240) Ciki!
Mustra