LÁJFHEKK

Nincs több édességért könyörgés a Lidlben

2015. február 24., kedd 13:50

Magyarországon elsőként a Lidl vezette be az Egészséges Kasszákat. A kezdeményezés célja a magyar családok és gyermekek egészséges táplálkozásának támogatása. Mit is jelent ez pontosan? "Az itt kihelyezett termékek összessségében közel 30%-kal kevesebb kalóriát, feleannyi széndhidrátot és 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak" – olvasható a sajtóközleményben. Az azonban nem derül ki, hogy mihez viszonyítják ezeket az értékeket, pedig az egészségesen étkezőket is érhetik meglepetések

„A kezdeményezést elsősorban az indokolta, hogy Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelent az elhízás” – indokolta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési igazgatója. A hazánkban hetente 1,5-2 millió vásárlót kiszolgáló Lidl több mint 160 áruházának mindegyikében elkezdte a kasszák átalakítását: a megszokott cukorkák, csokik és egyéb egészségtelen termék helyett többek között müzliszeleteket, szárított gyümölcsöket, csemegemixet helyeznek ki.

Hiszti sorban állás közben

A Lidl brit leányvállalatának kutatásából az is kiderült, hogy tízből hét szülő küzd a problémával, hogy sorban állás közben gyermeke a kihelyezett édességek valamelyikére vágyik, kétharmaduk pedig enged is a kérésnek és vásárol a nassolnivalókból. A szülők 61%-a kifejezetten szeretné, ha az áruházak kínálnának reform csemegéket, ugyanis nehéz egészséges életmódra nevelni a gyermekeiket, ha körülöttük csokik és cukorkák találhatók a polcokon.

„Fontos, hogy a gyermekek ne csak az iskolában, vagy az otthoni környezetben ismerkedjenek az egészséges táplálkozással, hanem akár a bevásárlás során is legyen lehetőségük egészséges alternatívát választani" – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, aki üdvözölte a döntést.

A kasszák átalakítását a Lidl Magyarország az idei év elején kezdte el, a mai nappal bezárólag pedig már minden áruház minden kasszájánál az egészségesebb élelmiszerekkel találkozhatnak a vásárlók.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta