Itt az elektromos biciklik új generációja

Számtalan biciklivel kapcsolatos innovációt láthattunk az elmúlt években a zárral ellátott kerékpártól az esernyő méretűre összecsukható biciklin át a városlakóknak kifejlesztett hibrid példányig. A Sondors kreatív csapatának köszönhetően pedig idén sem maradunk újdonságok nélkül, a kaliforniai márka az Indiegogo oldalán gyűjti a pénzt legújabb fejlesztésére, az elektromos biciklire. és ugyan csak 75 ezer dollárra (20 millió forintra)  lett volna szükségünk, már több mint 3,5 millió dollárt (majdnem 1 milliárd forintot) ajánlottak fel a lelkes támogatók. 

A 380 wattos Sondors eBike néven futó járművet megfizethetőre, tartósra, gazdaságosra és szórakoztatóra tervezték az ötletgazdák, akik szerint találmányuk akár 48-80 kilométert meg tud tenni anélkül, hogy lemerülne. A lítiumion-akkumulátornak köszönhetően csupán kilencven perc szükséges az újratöltéséhez is, és a kerékpár eléri a 32 km/h-ás sebességet is.

Erre gyűjtik pénzt a készítők.
Erre gyűjtik pénzt a készítők.agency20.com

„Szemben a hagyományos értelemben vett elektromos kerékpárokkal, amelyek előírják, hogy a pedálozz, míg a motor beindul, a Sondors teljesen elektromos. Gyengéden megérintettem az ujjammal a gázt és ötven méteren belül már fel is gyorsult 32 km/h-ra. A hidraulikus tárcsafékeknek hála gyorsan meg is tudtam vele állni" – írja a Yahoo egyik alkalmazottja, Dan Tynan, aki ki is próbálhatta a kerékpárt.

A méretes abroncsokkal és kiváló minőségű alkatrészekkel felturbózott elektromos jármű ára az egyedi igényektől függően változik majd, a támogatóktól 600 dollárt (kb.162 ezer forint) kérnek a készítők, de valódi ára ennél valószínűleg magasabb lesz. Bár nekünk nincsenek pozitív tapasztalataink az elektromos biciklikkel kapcsolatban, kíváncsian várjuk, hogy hogyan fog működni Storm Sondors találmánya a hétköznapokban. Nézze meg a videóban, hogy hogyan kell elképzelni a homokos és nedves talajon is működő biciklit használat közben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek