LÁJFHEKK

Monumentális könyvesbolt nyílt Bukarestben

2015. február 21., szombat 11:34

Új könyvesboltot adták át a napokban Bukarest történelmi belvárosában, aminek egy monumentális 19. századi épület, a Chrissoveloni Palace ad otthont. A „Cărtureşti carusel” nevű, hat emeletes üzlethelyiségben több, mint 10.000 darab könyv, 5000 darab zenei album és DVD található, de helyet kapott benne egy bisztró, egy galéria illetve egy multimédiás terem is, ahol modern művészeti kiállításokat, rendezvényeket és koncerteket kívánnak szervezni a jövőben – írja a boredpanda.com a város bohém negyedében található könyvesboltról, ami innovatív és elegáns külsejével remekül beleillik a pezsgő kulturális élettel büszkélkedő környék luxusüzleteinek, kávézóinak és kocsmáinak sorába.

Az 1860-ban felhúzott épület a pénzügyi válság idejéig, a harmincas évekig az egyik legbefolyásosabb bankár család tulajdonában volt, és többek között otthonként és hivatalként is szolgált a számukra. Néhány évvel ezelőtt a bíróság az épületet a család egyedüli örökösének, Jean Chrissoveloninak ítélte oda, akinek csak egyetlen vágya volt, hogy az öröksége a helyi kultúra részévé váljon. A restaurálási munkálatokat körülbelül egy millió euróból (kb.307 millió forint) végezték el, az üzlethelyiséget pedig 17.000 euróért (kb. 5.2 millió forint) adják ki havonta.

„Az elképzelés az volt, hogy koncentráltan jelenjenek meg az új formák a régiek között. Tehát minimalizáltuk a kromatikus elemeket annak érdekében, hogy minél nagyobb helyet kapjon a központi tetőablak által generált fény játéka. A padló kígyózó alakja egyfajta dinamikus hangulatot teremt, ami leginkább egy mozgó körhintára hasonlít.” – mondja a felújítási munkálatokat végző Square One építésziroda csapata. Nézze meg a galériában, hogy milyen puccos lett Bukarest legújabb kulturális központja!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta