LÁJFHEKK

Tudja, honnan van a mirelit pizzáján a hús?

2015. február 17., kedd 13:24

Gondoljon csak a húsos péksüteményekre, vagy a mirelit pizzára, esetleg a lasagnéra. Tudja hogy a feldolgozott húsok honnan származnak? Azt egyelőre nem kell még jelölni, hogy a virslis táskába honnan szerzi a pék a virslit, de hamarosan mindez megváltozhat. A Pénzcentrum értesülései szerint egy új EU-s tervezet alapján a feldolgozott élelmiszerekben található húsok származási helyét is fel kell majd tüntetni. 

December közepe óta az élelmiszerek címkéjén sokkal több adatnak kell szerepelni, és az allergénekre már a csemegepultban vásárolt felvágottak vagy péksütemények esetében is fel kell hívni a figyelmet. Azonban ha elfogadnak egy új tervezetet, akkor azt is tudni fogja, hogy a húsos élelmiszerekbe honnan kerül a hús. A cél, hogy ezzel a fogyasztók tudják, mit esznek, és ezzel majd növekedni fog a feldolgozott élelmiszerek iránti bizalom is. Másrészt az élelmiszeriparban is megfigyelhető csalások és hamisítások visszaszorítására is alkalmas lenne az új tervezet, amiről egyelőre nem tudni mikor születhet döntés. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta