Nincs több sorbanállás a csekkekkel

Kisebb zökkenőkkel bár, és egy elrontott köztévés premierrel, de úgy tűnik, elindultak végre a Magyar Posta csekkbefizető automatái. Igaz, sok esetben ugyanúgy be kell menni ehhez egy postára, ráadásul még csak néhány helyen elérhető, de legalább van. A posták mellett néhány Auchanban is lehet ezekkel az automatákkal találkozni. Az is kiderült, hogy a csekkbefizető automaták beszállítója a T-Systems Magyarország Zrt., így most már biztos, hogy valóban felbontotta a szerződését az Expresspay Kft-vel az állam.

A közlemény szerint a bevezetés célja,  hogy a Magyar Posta ügyfelei gyorsan, sorban állás nélkül tudják intézni befizetéseiket. Az üzletházakban elhelyezett automaták esetében például – igazodva az üzletház nyitvatartási idejéhez – az ügyfelek tágabb időintervallumban tudják befizetni csekkjeiket. Az automaták bankkártyát fogadnak el, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül. Ez azért jó hír, mert eddig ha kártyával szerette volna kiegyenlíteni a csekkjeinek összegét, a postán készpénzfelvételi, azaz magasabb tranzakciós díjat számoltak fel érte, most viszont végre ugyanaz lesz a felállás az automatáknál, mintha a boltban fizetne bankkártyával.

cimlap
Németh Sz. Péter / Dívány

A csekkbefizető automata indulásakor a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkeket fogadja el, majd a későbbiekben valamennyi bizonylattípusú csekk is feladható lesz az automatákon keresztül. A csekkbefizető automata a QR-kóddal ellátott és a QR-kód nélküli csekkeket is elfogadja.

Nem ez az első hasonló jellegű kezdeményezés, a Tescóban is lehet már csekket befizetni, a Sparokban pedig már régebben is felfedeztük az erre alkalmas automatát, igaz azokkal a közüzemi számlákat egyelőre még nem lehet rendezni. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek