LÁJFHEKK

Nemzetközi díjat nyert a 4-es metró Fővám téri és Gellért téri állomása

2015. február 11., szerda 19:27

Az egyik legismertebb építészeti portál, az Archdaily.com idén is megtartotta szokásos, ArchDaily Building of the Year néven futó díjátadóját, melyen a 2010-es badacsonytomaji Laposa, valamint a 2011-es bodrogkeresztúri Füleky Pincészet után újabb magyar munkát tartottak a nívós díjra érdemesnek a szavazók. Ezúttal a Sporaarchitects építésziroda munkája, a budapesti 4-es metró Fővám téri és Gellért téri állomása nyerte el tetszésüket, melynek köszönhetően a hazai építészeknek ítélték oda az első helyet közösségi építészet kategóriában. A Sporaarchitects két kortárs látszóbeton munkája már tavaly is tarolt az építészeti oldalakon, 2014-ben például az architizer.com szakmai zsűri díját illetve közönségdíját is bezsebelhették a tervezők.

A 2008 óta aktívan működő nemzetközi oldal többek között ipari, közösségi, kulturális, oktatási, hivatali, kereskedelmi, vallási, közösségi valamint sportlétesítmény témakörökben értékelte „Az év épületét” melyek között megtalálhatóak olyan Pritzker-díjas sztárépítészek munkái is, mint Álvaro Siza irodaépülete Kínában, a Herzog & de Meuron sportcsarnoka Brazíliában vagy Shigeru Ban legújabb projektje Dél-Koreában – számol be a sokszínűségre nagy hangsúlyt fektető pályázatról az archdaily.com, akik szerint a díjazott épületek elsősorban az egyedi társadalmi, gazdasági és környezeti megoldásaikkal, valamint sajátos látványvilágukkal fogták meg a szavazókat.

Az oldal készítői egyébként 31 ezer építész munkájából válogatva bocsátották szavazásra az általuk legjobbnak ítélt 3000 projektet 14 kategóriában. A jól bejáratott nagy nevek mellett természetesen feltörekvő tehetségeket is elismertek munkájukért az építészetrajongó vagy éppen szakmabeli olvasók. Így jutott fel a listára többek között a koppenhágai EFFEKT stúdió, a Studio MK27, az OTO vagy a chilei GH + Guillermo Hevia is. Nézze meg a galériában a díjazott épületeket!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta