LÁJFHEKK

Ilyen egy takaros művészlakás a londoni külvárosban

2015. február 5., csütörtök 11:17

A Charles Dickens regények illusztrátorának, Frederick Barnardnak az egykori téglaépítésű házát alakította át a közelmúltban a Sevil Peach tervezőpárosa, Peach Gence és Gary Turnbull, akiknek köszönhetően újra barátságos és lakható lett az 1873-ban épült Primrose Hill-i ingatlan. A London külvárosában található negyed egyébként annak ellenére divatos, drága és virágzó, hogy igencsak messze van a belvárostól, de el tudjuk képzelni, hogy kiváló alternatívaként szolgál azoknak, akik kedvelik a falusias környezetet és viktoriánus építészetet.

„Az alsó kislakás nagyon elhanyagolt állapotban volt, de ügyfelünk ennek ellenére is megvette, mert azonnal beleszeretett a stúdióba és a csodálatos kertbe" – mondják az építészek a földszinti lakásról, melynek átalakítása során megnyitották az egymásba nyíló tereket és újra felfedték a kor olyan jellemző stílusjegyeit, mint a tölgyfa gerendák, vagy a túlméretezett tolóablakok. A lakás valóban rászolgált egy nagyobb ráncfelvarrásra, mivel az épületet a hatvanas években két kisebb lakrészre osztották, aminek során sajnos több eredeti építészeti elem is megsemmisült – írja az eredeti térbeli koncepciót visszaállító stúdióról a dezeen.com.

A fiatal tervezőpáros az olyan eredeti szerkezetek, mint a boltíves ajtó vagy a kandalló rekonstruálása mellett hófehérre festette falakat, valamint modernizálta is az épületet. A fürdőszoba például egybenyitható lett a hálószobával, a konyhát pedig az emeletre száműzték a felújítás során. A földszinten így kialakított stúdióban a mennyezettől a padlóig tartó óriási tolóablak már elegendő természetes fényt biztosít a leendő lakónak ahhoz, hogy akár egész nap alkothasson. Nézze meg a galériában, hogyan néz ki a végeredményként létrejött egyszerű, világos és komfortos művészlakás!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta