Ilyen egy takaros művészlakás a londoni külvárosban

Zanza!

A Charles Dickens regények illusztrátorának, Frederick Barnardnak az egykori téglaépítésű házát alakította át a közelmúltban a Sevil Peach tervezőpárosa, Peach Gence és Gary Turnbull, akiknek köszönhetően újra barátságos és lakható lett az 1873-ban épült Primrose Hill-i ingatlan. A London külvárosában található negyed egyébként annak ellenére divatos, drága és virágzó, hogy igencsak messze van a belvárostól, de el tudjuk képzelni, hogy kiváló alternatívaként szolgál azoknak, akik kedvelik a falusias környezetet és viktoriánus építészetet.

„Az alsó kislakás nagyon elhanyagolt állapotban volt, de ügyfelünk ennek ellenére is megvette, mert azonnal beleszeretett a stúdióba és a csodálatos kertbe" – mondják az építészek a földszinti lakásról, melynek átalakítása során megnyitották az egymásba nyíló tereket és újra felfedték a kor olyan jellemző stílusjegyeit, mint a tölgyfa gerendák, vagy a túlméretezett tolóablakok. A lakás valóban rászolgált egy nagyobb ráncfelvarrásra, mivel az épületet a hatvanas években két kisebb lakrészre osztották, aminek során sajnos több eredeti építészeti elem is megsemmisült – írja az eredeti térbeli koncepciót visszaállító stúdióról a dezeen.com.

A fiatal tervezőpáros az olyan eredeti szerkezetek, mint a boltíves ajtó vagy a kandalló rekonstruálása mellett hófehérre festette falakat, valamint modernizálta is az épületet. A fürdőszoba például egybenyitható lett a hálószobával, a konyhát pedig az emeletre száműzték a felújítás során. A földszinten így kialakított stúdióban a mennyezettől a padlóig tartó óriási tolóablak már elegendő természetes fényt biztosít a leendő lakónak ahhoz, hogy akár egész nap alkothasson. Nézze meg a galériában, hogyan néz ki a végeredményként létrejött egyszerű, világos és komfortos művészlakás!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra