LÁJFHEKK

Penge, négy lábon - a szinte láthatatlan asztal

2015. február 4., szerda 10:31

A határok feszegetése a tervezők kedvenc elfoglaltsága a dizájn minden területén – a bútorgyártásban is, ahol Alexander Purcell Rodrigues tervező is ténykedik. Ő a jelek szerint a legminimálisabb megjelenésű asztalt próbálta megalkotni, így ránézésre elég nagy sikerrel. Nem véletlenül nevezte el Pengének.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com

A designer The Blade elnevezésű darabja egy olyan asztal, ami lapjának elképesztő vékonyságával hívja fel magára a figyelmet. A mindössze 11 mm-es lap egy különleges belső szerkezetnek, a Mykon által fejlesztett méhsejtszerű elrendezésnek köszönheti a létét. Anyaga alumínium, így sem a súlyára, sem az egyszerűségére nem lehet panasz.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com

Szerencsére a forma nem ment a praktikum rovására, mivel az asztallap - a különleges belső szerkezetnek köszönhetően - annak ellenére is nagyon jól terhelhető, hogy a megszokott vastagságnak a felét sem éri el. Hogy a könnyed és légies érzést erősítse, a tervező négy karcsú lábbal látta el a lapot, így a csomagolása és a szállítása is olcsó, hiszen igen kevés helyet foglal szétszerelve.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com/
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com/

Ez az asztal tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretik az egyszerűséget, hiszen a hatalmas, 2100 mm-es lapon nincsen keresztmerevítés, így oldalról szemlélve valóban szinte olyan, mintha egy késpengényi lapon terítene. Éppen ezért egy minimalista otthon tökéletes fénypontja lehet.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com

Az egyik hátránya Purcell Rodrigues asztalának az anyaga: a gyönyörű, fényes fémfelületen minden kézlenyomat meglátszik, így a takarítása gyakorlatilag folyamatos feladat lesz. A másik hátránya (valószínűleg) az ára: egyelőre semmilyen információt nem találtunk róla, még maga a tervező oldalán sem, de ránézésre sem az olcsóbbak közé fog tartozni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta