LÁJFHEKK

Fiatal hazai tervezők is bemutatkoztak Európa legnagyobb lakástextilvásárán

2015. február 3., kedd 14:01

69 ország 2759 kiállítója vett részt a napokban megrendezett nemzetközi szakmai vásáron, a Heimtextilen Frankfurtban, ahol minden évben bemutatják a legújabb tapéta, törölköző, ágynemű és bútorszövet mintáikat, színeiket és textúráikat a tervezők. A könnyebb átláthatóság érdekében a trend szakértők négy tervezési témára osztották fel a a német város labirintusszerű kiállítási központját: a „Sensory” „Mixology” „Discovery” valamint „Memory” tematikában idén a bútorszövet, dekoranyag, ablak, fürdő- és hálószobarészleg mellett külön szintet kaptak a gépgyártók is - írja az interiordesign.net a három napos rendezvényről.

A Heimtextilre a világ minden tájáról, de főleg Indiából, Törökországból, Olaszországból, Kínából valamint a Skandináv területekről érkeztek ismert és ismeretlen márkák, feltörekvő tervezők, és persze a kíváncsi befektetők. A szakértők szerint idén nemcsak a digitálisan nyomott trendi kísérleti minták, a vibráló színek illetve a merész geometrikus alakzatok, de a luxusszínvonalú anyagokból készült szövetek, hagyományos anyagok, régi gobelinekre emlékeztető kárpitok és a kézzel festett textilek is visszakerültek a palettára. Kiemelkedően emlékezetes volt többek között a mumbai székhelyű G.M. Syntex kollekciója, melyben a tradicionális elemeket a mai kor innovációival ötvözték.

Hasonlóképpen felkeltették a közönség figyelmét a belga Deltracon modern munkái, valamint az elegáns geometriai és állatos mintákat bemutató portugál Sedacor gyűjteménye is. Szerettük még az Alpha Corporation akril takaróit, a brit Graham & Brown pillangós párnáit, a holland Eijffinger márka törzsi ihletésű grafikai mintáit, David Fussenegger hangulatos szürke-narancs takaróit és párnáit, valamint Domingo De Sousa fiatalos fürdőlepedőit és fürdőszoba szőnyegeit.

Európa egyik legmeghatározóbb lakástextil vásárán és kiállításán természetesen magyar tervezők is jelen voltak munkáikkal. A MOME alternatív szakmai fórumaként létrehozott Tumblr oldal, a Designisso beszámolója szerint a textilesek idén a Tervezőgrafika Tanszékkel együtt utaztak Németországba, ahol hét tervet sikerült eladniuk a vásáron. „Az eladásokat sikerként könyveljük el, évről-évre egyre jobb, de ezeken a vásárokon idő kell az üzleti- és szakmai kapcsolatok kiépítésére” - foglalja össze a sikereket Révész Eszter, akinek két tervére is akadt vevő. A MOME idén harmadik alkalommal volt jelen árusító standdal a vásáron, amelyen a Textiltervező Tanszék körülbelül 300, a Tervezőgrafika pedig 100 tervét mutatta be. Nézze meg a galériában, hogy milyen textil trendeket követünk majd az idei évben!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta