LÁJFHEKK

Hogy jön össze Hello Kitty és a biogazdálkodás?

2015. február 2., hétfő 09:48

Egy Hong Kong-i farmer rájött, hogy hogyan csináljon kedvet a gyerekeknek, és ezáltal a szüleiknek is az organikus kertészkedéshez és ételekhez. Hasznos folyományként pedig ő maga is meggazdagodott belőle.

Raymond Cheng egy teljesen átlagos férfi volt, aki szeretett kertészkedni. Ezt persze csak hobbyszinten művelte, de annyira kikapcsolta, hogy úgy döntött, bérel egy kisebb földet, és azon fog élelmiszert termeszteni. A dolog annyira megfogta a hobbyfarmert, hogy négy év után úgy döntött, hogy otthagyja a munkahelyét, és teljes egészében a biogazdálkodásnak szenteli magát. A döntésben persze segítette az is, hogy Hong Kongban bizony nagyon is jó piaca van az ilyen élelmiszereknek, hiszen az emberek rengeteg egészségügyi és - nem utolsó sorban - élelmiszerbiztonsági gonddal küzdenek.

Persze magában a farm azért ahhoz kevés lenne, hogy Cheng úr meg is gazdagodjon belőle. Az elmondása alapján a forgalom a kezdeti időszakban inkább hétvégén volt jellemző, és akkor is csak olyan 100 látogató körüli számmal. A farm ugyanis nem csak a termesztésre helyez hangsúlyt, hanem arra is, hogy az érdelődőket megismertesse a biogazdálkodás alapjaival, és hogy honnan is jön az ételük. A 100-as látogatószám azonban valóban karcsú, így jött egy ötlet, ami nagyon is bevált.

A farmer megkereste a Sanrio céget, mely Hello Kitty, vagyis a nagyfejű rajzolt macska jogait birtokolja, és együttműködést ajánlott nekik. A cég végül belement a dologba, így a fehér kis macsek szalmakalapot, gumicsizmát és kertésznadrágot kapott, hogy népszerűsítse a farmot. Cheng pedig jól számolt, ugyanis a parasztmacska mágnesként vonzza a gyerekeket, és velük persze a szüleiket is  – számolt be a sikertörténetről a Fast Company..

A kezdeti 100-as látogatói szám napi 500-1000 emberre duzzadt, ami pedig ahhoz is elegendő volt, hogy a tulajdonos továbbgondolja az ötletét. Ma már földet is lehet bérelni a Kittys farmon, és Cheng a bővítést is fontolgatja. Ehhez azonban a Hong Kong-i terület kicsi, csupán 4600 négyzetméter körüli, így a farm második területe valószínűleg Kínában lesz majd. A tervek szerint még az is elképzelhető, hogy egy Hello Kitty Landdel együtt üzemeltetné a területet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta