LÁJFHEKK

Tervezze meg a Ragyogás labirintusát!

2015. január 29., csütörtök 11:25 |

Érdekes pályázattal hívta fel magára a figyelmet a coloradói Estes Parkban található legendás Stanley Hotel, melynek vezetősége egy óriási, több mint 5700 négyzetméteres sövénylabirintus megépítésével szeretné megünnepelni Stanley Kubrick híres filmje, a Ragyogás 35. évfordulóját. A szálló többek közt arról is nevezetes, hogy a film alapjául szolgáló könyv írója Stephen King állítólag egy itt töltött vakációból merítette az ihletet. És mivel ez az időpont egyben annak a 20. évfordulója is, hogy a hotelt a jelenlegi tulajdonosa üzemelteti, így megragadták az alkalmat rá, hogy a két dátumról egyszerre emlékezzenek meg – írja a thisiscolossal.com.

maze-2
Fotó: stanleyhotel.com

A Stanley Hotel nem véletlenül lett Stephen King ihletének forrása: amellett, hogy gyönyörű környezetben található, azzal is reklámozza magát, hogy már az 1950-es évek óta paranormális jelenségekkel találkozhatnak a kedves vendégek náluk, sőt saját kísértetei is vannak. „Kevés olyan szálloda létezik, ami ennyire megosztaná az embereket és aminek olyan egyedi története van, mint a Stanley Hotelnek. Nagyon örülök, hogy másokkal is megoszthatom ezt a különleges pillanatot, de természetesen izgatott is vagyok, hogy ki fog kikerülni győztesen ebből a speciális tervpályázatból. A labirintus egyfajta tisztelgés is a film előtt” – mondta a klasszikussá vált 140 szobás (és a filmbéli Szépkilátás Hotelre valóban emlékeztető) szállodáról jelenlegi tulajdonosa, John W. Cullen.

A versenyre kivételesen nemcsak profi tervezők, hanem lelkes amatőrök is benevezhetnek, akik a későbbiekben lehetőséget kapnak rá, hogy pályaművüket kiállítsák az évente több százezer látogatót vonzó szállodában. A pályázatok leadási határideje 2015. január 31-én esedékes, a kiválasztott, 1600-2000 ribizlibokorból kialakított labirintust pedig a 3.Stanley Filmfesztivál nyitóünnepségén avatják majd fel a szervezők, akik az Estes Park lakosait, a szálloda dolgozóit és a Filmfesztivál munkatársait kérték fel a pályázat elbírálására. A több mint száz éve működő hotelben egyébként annak ellenére is nehéz helyet foglalni, hogy átlagosan 189 dollárt (körülbelül 52.189 forint) kérnek el egy éjszakáért. Nézze meg a videóban a filmadoptációban látható labirintus makettjét, és megépített változatát!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta