LÁJFHEKK

PET palackból készült az új iroda

2015. január 23., péntek 21:08

A műanyag palackok újrahasznosítása létfontosságú, hiszen a le nem bomló szemét nagyrészt ezek teszik ki. Ennek megfelelően több művészt is megihlettek már a palackok, ahogyan most Andreas Engesvik és Jens Fager Skandináv tervezőket is – írja a Dezeen. A két férfi nem csak egyszerűen szerette volna újrahasznosítani a műanyagokat, hanem egy olyan irodai rendszert szerettek volna alkotni, ami megfelel a kor kihívásainak. Ezek pedig nem mások, mint az Edsbyn bútorok, illetve a család néhány tagja.

Kép: edsbyn.com
Kép: edsbyn.com

Tulajdonképpen olyan válaszfalakról van szó, amit az egyterű irodákban a munkaállomások, vagy más terek elkülönítésére lehet használni. Alapjuk egy, a PET palackok feldolgozásával nyert préselt lemez, melynek a merevségét alumínium csövek és falécek adják. Borítás gyanánt nemez anyagot kapott, így a hangelnyelése is igen jó a rendszernek.

Kép: edsbyn.com
Kép: edsbyn.com

Az újrafelhasznált anyagok mellett a másik nagy előnye a bútorcsaládnak a variálhatóság és a könnyű szerelés. Az álló és egymásra illeszthető darabok léte annyira nem újdonság, ám ez a rendszer a könnyű súlyából adódóan akár a plafonról is lógatható mindenféle különösebb megterhelés nélkül.

Kép: edsbyn.com
Kép: edsbyn.com

A darabok összeillesztése könnyű, így a tér gyorsan és egyszerűen, az aktuális igényeknek megfelelően  variálható. A cél, hogy egy újrahasznosított, könnyed és egyszerűen mozgatható térelválasztó irodai rendszert hozzanak létre, tökéletesen meg is valósult.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta