Az idő pénz, és van, aki árulja is

A mondás miszerint az idő pénz, ami annyira igaz, hogy egy 24 éves vállalkozó erre építette az egész üzletét. A brazil lány, Lorrana Scarpioni ugynais egy olyan alkalmazást hozott létre, ami az emberek idejével kereskedik és ebből persze ő keresett a legtöbbet, mára úgy 3,5 millió dollárt ér a vállalkozása. Gondolja el milyen jó lenne, ha mondjuk bevállalna egy kis történelem korrepetálást, amiért cserébe önt valaki más megtanítaná például, hogyan kell rendesen megmetszeni a rózsabokrot!

A Bliive oldal közösségi jellege abból indult ki, hogy egy évben több milliárdnyi tétlen óra megy kárba a Földön, ami alatt lehetne jó dolgokat is csinálni. Például valaki ad egy gitárórát vagy egy zongoraleckét az egyik felhasználónak, ezért kap Bliive pontokat, amiket beválthat egy sor más tevékenységre. Tulajdonképpen barterezi idegenekkel a szabadidejét. Több mint 100 ország 60 ezer felhasználójával lehet így kapcsolatba lépni. A cég bevételei iskoláktól, egyetemektől, cégektől jönnek, akik fizetnek szolgáltatásokért. Az alkalmazásban résztvevő cégek együtt tudnak dolgozni egymással és akár egymásnak is nyújthatnak szolgáltatásokat, vagy éppen hirdethetik magukat. Scarpioni azt is elmondta a Forbes magazinnak, hogy új irányba is nyitnak, ezek lesznek a Bliive Hotspotok. Ezek olyan kávézók vagy kocsmák lesznek, ahol a Bliive felhasználók tudnak egymással találkozni, ha mondjuk nyelvórát adna valaki, hogy az így megszerzett pontjait beváltsa például főzőtanfolyamra. De lesznek szponorált élmények is, amikkel cégek tudják majd építeni az imidzsüket a felhasználók körében. 

blive

A lány munkája máris kifizetődött, ugyanis 30 ország 160 vállalkozása mellett őt is beválasztották az angol Sirius Programba, amit az egyik legnagyobb vállalkozásélénkítő programnak tartanak. Scarpioninak a programmal együtt jár egy mentor, 75 ezer dollárnyi befektetés és persze vízum, hogy Angliában éljen és dolgozzon, míg a cég még mindig teljes egészében övé és társaié. Ha így folytatja, a Bliive-ban simán benne van, hogy 2020-ra nagyjából 100 millió dollárt fog érni és a közösségi együttműködés meghatározó szereplője lesz. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra