Vécépapírteszt: a dm és a Tesco saját márkása messze a legjobb

A vécépapír az egyik legfontosabb kellék egy háztartásban, mert mindig szükség van rá, ezzel valószínűleg nem mondunk újat. Az viszont, hogy éppen melyik fajtát válasszuk, már sokkal inkább marginális kérdés. Az általunk megkérdezettek többsége a Zewára esküszik, ami tényleg jó – ezt nem vitatjuk –, de eltelt már jó pár év, amióta meghódította a hazai mellékhelyiségeket, és a szemfüles cégek ez alatt a pár év alatt még jobb, vagy hasonlóan jó minőségű saját márkásokat kezdtek el forgalmazni.

Persze, tudjuk jól, hogy a fogyasztók nem szeretnek váltani, mert félnek az ismeretlen termék minőségétől, és egyébként is, ami már bevált, az jó is. És persze, most nem csak a vécépapírokról beszélünk. Pontosan azért készítjük ezeket a teszteket, hogy ne az ismeretlent kelljen hazavinni és otthon ráébredni, hogy fölöslegesen dobott ki pénzt az ablakon, és nincs jobb az eddig beváltnál. A „szomorú” helyzet az, hogy de, jobb mindig akad. Sőt, tovább megyünk: még olcsóbban is.

Szóval, most az itthon kapható, 3 rétegű saját márkás vécépapírokat vettük célba a következő boltokban: Aldi, Auchan, drogerie markt, Interspar, Lidl, Penny és Tesco.

A vécépapírokat minőség (tapintás, nedvszívóképesség, szakadékonyság, vastagság, méret, illat és a kinézet – mert ugye, nem mindegy a külső sem, ugyanis, ha mindegy lenne, a gyártók sem törnék magukat, hogy különböző kinézetű és színű vécépapírok legyenek), valamint ár szerint vizsgáltuk. Plusz, ami szinte a legeslegfontosabb: legyen a csomagoláson fül, ami megkönnyíti a pakk cipelését – főleg akkor, ha még van jó pár, a lakásig eljuttatandó szatyor. 

Penny Market, Wippy

Sokkal keskenyebb és vékonyabb ez a vécépapír, mint bármelyik másik ezen a teszten. Tapintásra egyáltalán nem puha, viszont borzasztóan kellemes és erős illata van. Szakadni nem szakad, de a vékonysága miatt a nedvességet sem szívja túl jól. A papír jól néz ki: fehér alapon halványkék virágokat és leveleket nyomtak rá. Ráadásul nagyon költséghatékony: ez messze a legolcsóbb termék a teszten. Tulajdonképpen az árához képest remek termék! Tudja, hogy ennyi pénzért milyen más vécépapírokat lehet kapni?! Olyanokat, hogy biztosak vagyunk benne, hogy az olcsó vécépírok tesztjét toronymagasan ez nyerné. A csomagoláson nincsen fül, ami nem jó dolog, plusz, ez csak négyes kiszerelésben kapható. 

4 guriga/csomag; egy gurigán 160 db 110 × 98 milliméteres lap

IMG 3646

Lidl, Floralys ultra strong

Óriási bónusz jár a Lidlnek ezért a termékért, ugyanis 100 százalékban újrahasznosított papírból készült, tehát abszolút környezetkímélő vécépapír. Amiért viszont már nem rajongtam ennyire: vékony a lap, és a többi lidlös papírhoz képest kemény. Enyhén szakadós (jó, tényleg nem extrém módon), fehér színű, és valami kivehetetlenül elmosódott virágpacni látható a papíron. A csomagolásán van fül, ahogyan a többi lidlös toalettpapír csomagolásán is. Jó, hogy erre figyelnek!

guriga/csomag; egy gurigán 154 db  138 × 98 milliméteres lap.

3931 cmyk
Lidl

Auchan, toalettpapír

Alig érezni az aloé illatát a vécépapíron. A vastagsága kielégítő, ahogyan a szélessége is. Könnyen szakad és nem, nem csak a perforáció mentén – sajnos. A nedvességgel egészen jól megbirkózik, és, ami még pozitívuma: nagyon kellemes a tapintása, egészen puha. A mintája nem annyira extra, virágfejek vannak a teljesen fehér papíron. Egyáltalán nem rossz termék, de az első helyezettől messze van.

guriga/csomag; egy gurigán 150 db  115 × 97milliméteres lap.

IMG 3650

Aldi, Solo Premium

Nagyon jó a tapintása, kellően puha, nem szakad, és rendben van a nedvszívóképessége. Nagyon jó széles a vécépapír, halványsárga, és irtó helyes pillangók, meg virágfejek vannak a papírra nyomva. Egyik gyerekkori kedvenc cukorkámra emlékeztet, amit  apró papírdobozban lehetett kapni, és hasonlít a Haribóhoz, de persze nem az. Nos, abban pont ilyen alakú olvadó cukorkák voltak, és ez csak növelte az érzést, hogy ez egy jó termék. Igen, persze, talán bizarr dolog, hogy édesség jut róla az eszembe; akkor is, ez inkább pozitívum mint negatívum. Sajnos, nincs illata, és a többihez képest nem is annyira vastag a papír. És igen, ennek a csomagolásán is van fül, hurrá!

10  guriga/csomag; egy gurigán 200 db 138 × 97,5  milliméteres lap

IMG 3655

Lidl, frotto 

Hasonlít az előző termékhez, de ez valamivel puhább és jobban is néz ki, mivel a fehér papíralapon halványsárga virágnyomatok vannak. Ez már illatos is, azt viszont nem tudtam behatárolni, hogy mi ez az illat, és a csomagoláson is csak ennyi szerepel: „parfum”. De ettől ne rémüljön meg, mert egyáltalán nem hivalkodó illat, sőt, megvan rá az esély, hogy miután kinyitotta a csomagolást, gyorsan el is illan. (Jobban kedvelem, ha beillatosítja a vécét, de ha ez az egyetlen hiányossága, túltenném magam rajta – akinek fontos, használhatja a kedvenc légfrissítőjét.) Jó a nedvszívóképessége, és szakadni sem szakad, viszont lehetnének vastagabbak és nagyobbak a papírlapok. Persze, hogy ennek a csomagolásán is van fül.

guriga/csomag; egy gurigán 154 db 127 × 96  milliméteres lap .  

4503
Lidl

Interspar, Lovely

A legérdekesebb színű vécépapír, amit valaha láttam: halvány orgonalila. Ezért is vettem meg, mert bár volt belőle még fehér és sárga is, ezt találtam a legbizarrabbnak. A papír jó vastag, szívecskéket nyomtak az anyagára, jó nedvszívó, és a mérete is teljesen rendben van. Puhának nem puha, illatosnak sem illatos, viszont drága (drágább, mint a második helyezett tescós). A csomagolásán van fül, ezért bónusz volt, úgyhogy emiatt kapott három pontot.

guriga/csomag; egy gurigán 150 db  135 × 97  milliméteres lap.

IMG 3658

dm, recycled

Puhának egyáltalán nem mondható ez a vécépapír, viszont nagyon erős, rendkívül jól szívja a nedvességet, vastag és széles a papír, és ami a legfontosabb: környezetkímélő, mivel újrahasznosított papírból készült. A teljesen fehér lapokra talán virágokat nyomtak (olyan mintázata van, mint amilyen a méhkas), nem egy nagy élmény, és még csak nem is illatos. Most már csak azt kellene megfejteni, hogy miért ennyire drága ez a vécépapír! Bónusz, hogy ennek a csomagolásán is van fülecske, ami tényleg megkönnyíti a cipelését. 

guriga/csomag; egy gurigán 200 db 135 × 98milliméteres lap

IMG 3653

Lidl, Floralys soft & strong

Nagyon erős vécépapír, egyáltalán nem szakad, jó a nedvszívóképessége, a tapintása rendben van, viszont nem annyira vastag, és puhának sem puha. Legalábbis, ha a dm-est vesszük alapul. Nem illatosított, fehér, de legalább virágokat nyomtak a papírra. Van fül a csomagolásán, ami ahogyan már írtam is, bónusznak számít. 

10  guriga/csomag; egy gurigán 200 db 133 × 98 milliméteres lap.

2
Lidl

Tesco, soft luxury (zöld)

Az első benyomás az, hogy elképesztően jó illata van ennek a vécépapírnak – talán a legjobb a teszteltek közül. Külalakra is teljesen megnyerő: fehér alapon halványzöld pillangók és levelek láthatók rajta. Az anyaga puha, ennek ellenére nagyon erős, nem szakad, és elég jó vastag is, továbbá a szélessége is abszolút megfelelő. A csomagoláson sajnos nincsen fül, viszont ezen kívül még négy különböző illatban kapható. Nekünk ez az aloé vera-illat nagyon bejött!

guriga/csomag; egy gurigán 150 db  120 × 97 milliméteres lap.

IMG 3652

dm, S&S supersoft

Ez volt a legjobb vécépapír a teszteltek közül, ami meglátszik az árán is. Sajnos. Elképesztően puha a papír, viszont amellett, hogy puha, vastag is, és jól szívja a nedvességet. Fehér alapon halványsárga virágminták és hullámok vannak nyomva a papírra; ez jól néz ki, viszont az illatosítására már nem adtak. Ahogyan az újrahasznosított testvérén, ennek a csomagolásán is van fül.

guriga/csomag; egy gurigán 150 db  130 × 97 milliméteres lap .

IMG 3645
Termék Ár (forint) Fajlagos ár (Ft/tekercs) Fajlagos ár (Ft/lap) Lap (tekercs/db) Hol Pont (0-5)
dm, supersoft 799 99,8 0,6653 150 drogerie markt 5
Tesco, soft luxury (zöld) 599 75 0,5 150 Tesco 4,5
Aldi, Solo Premium 939 93,9 0,4695 200 Aldi 4
Auchan, toalettpapír 529 66 0,44 150 Auchan 4
Lidl, Floralys soft & strong 939 93,9 0,4695 200 Lidl 4
dm, recycled 849 106 0,53 200 drogerie markt 3
Interspar, Lovely 849 84,9 0,566 150 Interspar 3
Lidl, frotto  499 62 0,4025 154 Lidl 3
Lidl, Floralys ultra strong 749 93,6 0,4695 200 Lidl 2,5
Penny Market, Wippy 239 59,75 0,3734 160 Penny Market 2

A dm-es és tescós vécépapír, magasan verte az összes többit ezen a teszten.

 

Önnek melyik a kedvence? Írja meg Facebook oldalunkra!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek