Vidám helynek tűnnek a bankok Japánban

Negyedik banképületét adta át a napokban a tokiói székhelyű francia építész, Emmanuelle Moureaux, akinek munkái jól láthatóan elnyerték a Sugamo Shinkin Bank vezetőségének tetszését – írja a dezeen.com a Nakaaoki fióktelepének barátságos épületéről, mely az eddigiekhez hasonlóan a dizájner védjegyének számító fiatalos, pozitív stílusban készült el.

Így néz ki egy bank Japánban!
Így néz ki egy bank Japánban!nacasa.co.jp

A szivárvány minden színében pompázó ritmikus homlokzat és az épülethez tartozó zöldövezet az építész elmondása szerint kiválóan rezonál a bank másik oldalán található közlekedési csomóponttal, ahol nemcsak a gyalogos forgalom sűrű, de számos autó, busz és kerékpár halad át naponta. „ Az élénk színű műgyantával bevont kockákat négy különböző mélységben építettük be, a háttérbe süllyesztett dobozok ablakként funkcionálnak, míg az utcára kinyúló dobozokban leginkább növényeket és fákat helyeztünk el. „- mondja Moureaux az átadott munkáról, aminek másik érdekessége, hogy minden szögből mást mutat magából a környezetének.

Belülről is színes és kockás.
Belülről is színes és kockás.nacasa.co.jp

„A kockák ritmikus ismétlődése, azaz tánca egyfajta hangjegyként jelenik meg a térben” – áradozik saját munkájáról az építész, aki szerint az épületre került árnyalatokkal valamint az elhelyezett növényekkel,a körömvirággal, levendulával és az olajfákkal az évszakok váltakozására kívántak asszociálni. A színes kockás motívum egyébként visszaköszön a bank belső falain és a kockákra emlékeztető bútordarabokon, székeken is. A kreatív tervező más, szín- és formavilágban igencsak hasonló munkáját ide kattintva nézheti meg.

Így néznek ki a színes kockák közelről.
Így néznek ki a színes kockák közelről.nacasa.co.jp
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek